Jaunosios pianistės stebino Paryžių

Jaunosios pianistės stebino Paryžių

Praeitą savaitę dvi Kretingos meno mokyklos mokinės antrokė Vaiva Mitkutė ir trečiokė Marija Guščiūtė su mokytojos ir tėvų palyda grįžo iš Prancūzijos, Aleksandro Skriabino konservatorijos organizuoto XII-ojo tarptautinio pianistų konkurso. Jis vyko balandžio 23-26 dienomis Paryžiaus rusų kultūros centro salėje, išsiskiriančioje savo prabanga bei puikia akustika.

Įvairiose amžiaus grupėse varžėsi apie 120 pianistų iš Italijos, Vokietijos, Portugalijos, Slovėnijos, Prancūzijos, Austrijos, Turkijos, Japonijos, Korėjos, Uzbekistano, Kazachstano, bei žinoma Rusijos. Mergaitės iš Kretingos buvo vienintelės ne tik iš Lietuvos, bet iš viso Pabaltijo. Tačiau konkurentų gausa neišgasdino: komisijai paskelbus rezultatus, Vaiva Mitkutė buvo apdovanota antros, o Marija Guščiūtė trečios vietos diplomais.

Jaunąsias pianistes paruošusi bei į kelionę lydėjusi mokytoja Kilnutė Skripkauskienė džiaugiasi mergaičių pasirodymais. "Sulaukėme gerų įvertinimų ne tik iš žiuri, bet ir iš kitų konkurso dalyvių. O tai visada džiugina. Tokie laimėjimai tarsi patvirtina, kad mūsų komanda eina tikrai gera linkme. Komanda mes vadiname mokytojų, tėvų ir vaikų bendras pastangas",- sakė mokytoja.

Kelionė neapsiribojo vien pasirodymu. Juk Paryžius - vienas iš gražiausių miestų pasaulyje. Konkurso dalyviai aplankė Versalio rūmus, triumfo arką, pražingsniavo Eliziejaus laukais iki pat Luvro, pabuvojo Eifelio boksto viršūnėje, bet didžiausią įspūdį mergaitėms paliko apsilankymas Disneilende, vaikų svajonių šalyje. Ten net visos dienos nepakanka, norint apžiūrėti ar juo labiau išmėginti visas pramogas.

O kuris moksleivis nepasvajotų surengti nors ir nedidelį pasirodymą Paryžiuje? Vieną popietę nuvykus į legendomis apipintą Montmartro rajoną – prancūzų menininkų meką, bevaikščiojant siauromis jaukiomis gatvelėmis, dėmesį patraukė fortepijono garsai, sklindantys iš vieno italų restorano. Mergaitės netruko pasinaudoti proga ir surengė improvizuotą pasirodymą, po kurio sulaukė plojimų ir pagyrų.

Kelionė ir jos rezultatai pralenkė visus tėvelių lūkesčius, dėkojo mokytojai už klasėje įdedamą dabą, Kretingos savivaldybės merui Juozui Mažeikai bei Kretingos meno mokyklos direktoriui Bernardui Anužiui už visokeriopą paramą ir visiems kitiems, kurie juos palaikė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder