Gytis Paškevičius išleido pirmąją diskografijoje vinilinę plokštelę

Gytis Paškevičius išleido pirmąją diskografijoje vinilinę plokštelę

Džiugi naujiena muzikos kolekcininkams ir ištikimiausiems Gyčio Paškevičiaus gerbėjams - po 17 metų perleistas vienas kertinių šio atlikėjo albumų "Baladės draugams".

Įdomu tai, kad 1997 metų vasarą įrašytas albumas perleistas ne tik kompaktinių, bet ir vinilinių plokštelių pavidalu. Beje, vinilinių plokštelių išleista tik 500 vienetų, o jų įsigyti galima tik "iMuzika" parduotuvėse ir internete (www.imuzika.lt).

"Taip jau susiklostė, kad iki šiol neturėjau nė vienos vinilinės plokštelės. Kai šis formatas buvo populiarus ir įprastas, dar neįrašinėjau albumų. Vėliau vinilinės plokštelės buvo leidžiamos tik kolekcininkų džiaugsmui - atgavus nepriklausomybę lietuvių atlikėjų albumai dažniausiai pasirodydavo kasečių ir kompaktinių plokštelių pavidalu", - sakė vienas populiariausių šalies atlikėjų G.Paškevičius.

Albume "Baladės draugams" įamžintos tokios populiarios dainos kaip "Draugams", "Išvažiuos traukinys", "Ieškok manęs", "Tu vėjo paklausk", "Žiūrovai", "Žarija", kai kurios jų iki šiol skamba jo koncertuose. Albumas įrašytas 1997 m. vasarą tuomet vienoje geriausių šalyje "M-1" įrašų studijoje. "Baladžių draugams" įrašuose dalyvavo daugybė puikiai žinomų šalies muzikantų: gitaristai Romas Rainys ir Martynas Kuliavas, būgnininkas Vaidas Taurinskas, boso gitaristas Sergejus Sopelevas, klavišininkas Raimondas Dauginas, violončelininkas Edmundas Kulikauskas, šviesaus atminimo dainininkė Janina Miščiukaitė. "Kompanija buvo labai įvairi ir marga, įrašinėti buvo labai smagu. Pamenu, kad tais metais vasara buvo labai karšta, į studiją ateidavome vilkėdami marškinėliais ir šortais", - prisiminęs šypsosi Gytis.

G.Paškevičius sutinka, kad 1997 m. prieš Kalėdas prekyboje pasirodęs albumas buvo nepelnytai užmirštas, nors jį galima laikyti vienu svarbiausių jo biografijoje. Pasak jo, taip nutiko todėl, kad jis buvo išleistas palyginti nedideliu tiražu, kuris buvo gana greit išpirktas.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder