Grupė "The Prodigy" sugrįžta į Lietuvą

Grupė "The Prodigy" sugrįžta į Lietuvą

Gegužės 25 d. Kauno "Žalgirio" arenoje savo koncertą surengs britų elektroninės šokių muzikos grupė “The Prodigy”. Kultiniai skandalistai vėl sugrįžta į Lietuvą po septynerių metų pertraukos. Kadangi koncertas Kaune taps vieninteliu grupės pasirodymu Baltijos šalyse, laukiama “The Prodigy” gerbėjų antplūdžio iš kaimyninių šalių. Pirmą kartą 2005-ųjų birželį Vilniuje koncertavusi grupė paliko neišdildomą įspūdį ne tik savo gerbėjams, bet ir koncerto rengėjams – dėl ultra galingos garso įrangos naudojimo, saugumo sumetimais buvo papildomai sutvirtintos visos salėje esančios stiklinės pertvaros...

Kolektyvą 1990 m. Esekse įkūrė Liamas Howlettas. Kartu su “Fatboy Slim”, “The Chemical Brothers” ir “Propellerheads”, “The Prodigy” vadinami bigbito, klestėjusio  paskutiniame XX amžiaus dešimtmetyje, pionieriais. Grupės muzikos stilius vyravo nuo reivo, hardkoro, techno ir industrinio metalo iki elektroninio roko ir panko vėlesniame kūrybos laikotarpyje.

Per savo istoriją “The Prodigy” išleido 5 studijinius albumus ir 20 singlų, kurių beveik absoliuti dauguma tapo daug kartų platininiais ir auksiniais ne tik Europos šalyse, bet ir Kanadoje bei Australijoje. Pelnyta ir daug svarbių apdovanojimų – kasmetiniuose Britanijos pop muzikos apdovanojimuose “BRIT Awards” “The Prodigy” du kartus laimėjo “Geriausios Anglijos šokių grupės” titulą, turi tris “MTV Video Music Awards” statulėles, penkis “MTV Europe Music Awards” laimėjimus ir dvi nominacijas “Grammy” apdovanojimuose.

Pardavę daugiau kaip 25 mln. įrašų, sukūrę daugiau kaip 20 šokiruojančių vaizdo klipų, išgyvenę kūrybinių pakilimų ir nuosmukių, šiandien “The Prodigy” kaip niekada kupini energijos ir kūrybinių ambicijų. Tai patvirtina 2011 m. išleistas grupės koncertinis albumas “World’s On Fire”, užkopęs į 5-ąją vietą Didžiosios Britanijos topuose. Žadama, kad dar šiemet pasirodys ir naujas, jau šeštasis studijinis grupės albumas. Šiuo metu “The Prodigy” sudėtis išliko originali – tai Liamas Howlettas (kompozitorius, klavišiniai), Keithas Flintas (šokėjas, dainininkas) ir Maximas (MC, dainininkas). Koncerte Kaune grupės gerbėjai išgirs ne tik naujus grupės kūrinius, bet ir visus hitus, iškėlusius “The Prodigy” į elektroninės muzikos olimpą – “Breathe”, “Smack My Bitch Up”, “Firestarter”, “Voodoo People”, “Out Of Space” ir daugelį kitų.

Įdomūs faktai iš “The Prodigy” biografijos:

  • Grupės pavadinimas kilo nuo pirmojo Liamo Howletto sintezatoriaus “Moog Prodigy”;
  • Grupės simbolis – skruzdė, kuri dažnai painiojama su voru;
  • Keithas Flintas vaikystėje garsėjo kaip mokyklos chuliganas, o jaunystėje tapo aistringu grupės “Pink Floyd” gerbėju;
  • Daugelio kritikų nuomone, 1995 m. grupės pasirodymas Glastonberio festivalyje buvo pripažintas geriausiu šou žemėje;
  • Grupė koncertavo kartu su Moby, Davidu Bowie, “Rage Against the Machine”, “Sepultura”, “Suede”;
  • Albumas “The Fat Of The Land” (1997) buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą, kaip greičiausiai parduotas britų albumas;
  • Remiantis “GlobalGathering” festivalio organizatorių surengta apklausa, “The Prodigy” buvo pripažinta įtakingiausia Didžiosios Britanijos elektroninės muzikos grupe;
  • 2012 m. grupė laimėjo “Geriausios visų laikų šokių muzikos grupės” titulą elektroninės muzikos kultūrai skirto žurnalo “Mixmag” rinkimuose.

 

Išankstinė bilietų prekyba: OMNI ID kortelių turėtojai galės įsigyti bilietus jau nuo šio pirmadienio - kovo 26d. 00:00 val.

Vieša bilietų prekyba: nuo kovo 29d. 08:00 val.

Bilietais prekiaus BILIETŲ PASAULIS

Renginio organizatorius

MEDUSA CONCERT

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder