Filipas Kirkorovas apie jubiliejų, vaikų ateitį ir grupę „Leningrad“

Filipas Kirkorovas apie jubiliejų, vaikų ateitį ir grupę „Leningrad“

Šiemet 50-etį švenčiantis Filipas Kirkorovas kovo mėn. surengs net keturis jubiliejinius koncertus didžiausiuose Lietuvos miestuose, kuriuose pristatys svarbiausią savo gyvenimo šou. Daugiau nei tris dešimtmečius ant scenos esantis dainininkas kupinas kūrybinių planų ir nepavargo nuo dėmesio, tačiau nuo jo labai saugo savo vaikus.

Šiemet Jums sukanka 50 metų. Su jubiliejiniais koncertais aplankysite ir Lietuvą. Ką Jums reiškia šie skaičiai?

Tai tiesiog formalumas, skaičiai, kurie įrašyti pase. Viduje aš jaučiuosi jaunas ir man visada bus trisdešimt. Pastarieji metai buvo labai kūrybiški, pilni naujų atradimų, įvykių, profesinių aukštumų. Aš nusprendžiau save „užšaldyti“ šioje būsenoje. O kam slėpti savo amžių? 50 – tai tik gera proga padaryti kažką gražaus ir priežastis susitikti su savo klausytoju: papasakoti jiems kas vyksta mano gyvenime ir kaip aš nusiritau iki tokio gyvenimo (red. juokiasi).  Mano atnaujinta šou programa „Aš“ – tai spektaklis: vieną kompoziciją keičia kitą, transformuojamos dekoracijos, naudojami vizualūs efektai, baleto artistai, kurie atlieka techniškai sunkius elementus, žymių dizainerių kostiumai...

Ar yra dainų, nuo kurių jau pavargote ir nenorite jų atlikti?

Aš visas dainas labai mėgstu. Tik kai aš pradedu jausti, kad man pradeda atsibosti viena ar kita daina, aš kurį laiką jos tiesiog nedainuoju. Bet po to kai pasiilgstu, grįžtu prie jos. Mano šou programa yra lanksti: aš galiu laisvai keisti vieną dainą kita, priklausomai nuo nuotaikos ar tiesiog noro. Mano programa „Aš“ – yra lanksti, gyva, nuolatos besikeičianti ir atsinaujinanti.

Ką Jūs atsakytumėte tiems, kurie teigia, kad dabar niūrūs laikai, trūksta ryškių Rusijos scenos atlikėjų?

Kiekvienas gyvenimo laikotarpis turi savo hitą. Tik ne kiekvienas gali rasti raktą į sėkmę, perprasti, kas bus įdomu klausytojui. Dabar aš irgi nuolatos eksperimentuoju, ieškau naujų meninių formų. Prieš septynerius metus įrašiau dainą „Sneg“ («Снег»), kuri tapo tikru hitu. Bet jei daina pasirodytų dabar, nebūčiau toks tikras dėl jos populiarumo. Grupė „Leningrad“ puikiai pataikė į dešimtuką. Jų kūryba balansuoja ties anarchijos riba, bet dabar tokie „trolinimo“ laikai, kad jie puikiai pajuto visuomenės pulsą. Sergejus Šnurovas labai išsilavinęs žmogus ir tai ką jis kalba ir išdarinėja scenoje yra vienas didelis teatras. Viskas priklauso nuo žmogaus noro pasinaudoti suteikta galimybe.

Po to kai atlikėjas tampa populiarus, apie ką jis neturėtų pamiršti?

Vidinės disciplinos. Bet tai arba yra, arba ne. Stebuklų nebūna. Jei tu esi disciplinuotas, daug dirbi ir tau truputį pasiseks, tada viskas bus gerai. Dabartinė karta labai paviršutiniškai į viską žiūri ir laimės tik tie, kurie palies gilesnį sluoksnį.

Ar Alos Viktorijos ir Martino gimimas pakeitė Jus?

Tai supratau tik praėjus tam tikram laikui. Vaikai pakeitė mano gyvenimo būdą. Aišku, kai tau 45 m., tu jau esi susiformavęs kaip asmenybė, tad iš esmės pasikeisti būtų sunku. Bet gyvenimo būdą jie išties pakeitė.

Bet vis tiek vaikai diktuoja savo taisykles. Jie auga ir reikalauja vis daugiau dėmesio.

Pagal galimybes bandau skirti jiems visą laisvą laiką, vežtis į savo koncertus. Noriu, kad jie gautų pozityvios energijos pliūpsnį, nes mano koncertai neša gerą energetiką. Į mano koncertus apskritai ateina daug tėvų su vaikais. Vaikams patinka mano spalvingos ir dinamiškos programos. Tačiau ne visada man išeina vaikus pasiimti kartu, nes aplink juos kyla didelis ažiotažas, o tai jiems kelia didelį stresą. Aš bandau juos maksimaliai apsaugoti nuo to.

Ar norėtumėte, kad Jūsų vaikai išbandytų savo jėgas scenoje ir susietų savo ateitį su ja?

Tikrai ne. Vieną kartą jie dalyvavo viename mano koncerte, bet tada tiesiog nebuvo kitos išeities. Atlikėjai, kurie turėjo  atlikti dainą „Zajka moja“(«Зайка моя»), negalėjo dalyvauti koncerte. O be šios dainos tas vakaras buvo neįmanomas, todėl aš paprašiau savo vaikų pagalbos. Ši daina ir klipas yra jų mėgstamiausi. Ir dabar, kai jie važiuoja su manimi į gastroles ir išgirsta šią dainą, visada išbėga ant scenos. Bet tai visiškai nereiškia, jog aš dabar vedžiosiu savo vaikus po įvairius muzikinius ar vaikiškus šou ir sakysiu: filmuokite ir reklamuokite mano vaikus. Aš manau, kad vaikas turi teisę į vaikystę: sportą, plaukimą, šokius, vaikų darželį.

F. Kirkorovo šou įvyks 2018 m. kovo 17 d. Kauno sporto halėje, kovo 18 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, kovo 22 d. – Vilniaus „Siemens“ arenoje. Atlikėjas savo gastroles užbaigs koncertu „Šiaulių arenoje“ kovo 23 d. Bilietus į F. Kirkorovo koncertą Vilniuje platina tiketa.lt, Kaune ir Klaipėdoje – bilietai.lt, Šiauliuose – ticketmarket.lt. Bilietai jau prekyboje. 

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder