Dešimt mažai žinomų faktų apie pirmąjį grupės „Mumiy Troll“ albumą „Morskaya“

Dešimt mažai žinomų faktų apie pirmąjį grupės „Mumiy Troll“ albumą „Morskaya“

Gruodžio 9 d. į Vilnių grįžta grupė „Mumiy Troll“, kuri kviečia kartu švęsti kultinio albumo „Morskaya“ 20 m. jubiliejų. Į šį albumą įėjusios dainos „Vladivostok 2000“, „Utekai“ ir kt. išgarsino grupę, o pats studijinis darbas tapo vienu perkamiausių Rusijos muzikos istorijoje. Grupės koncertas įvyks jau netrukus, tad pateikiame dešimt mažai žinomų faktų apie „Mumiy Troll“ albumą „Morskaya“, kuris pakeitė roko istoriją.

1. Pirmasis studijinis grupės albumas „Morskaya“ atnešė grupei populiarumą, kuris jau neblėsta daugelį metų. Prieš šį albumą grupė buvo išleidusi dvi kitas plokšteles, tačiau jos buvo įrašytos neprofesionalioje garso įrašymo studijoje ir pats Ilja Lagutenko apie tą kūrybos laikotarpį kalba su dideliu skepticizmu, todėl oficiali grupės istorija prasideda būtent nuo šio albumo.

2. Albumą „Morskaya“ atsisakė išleisti beveik visos garso įrašymo studijos.

3. Albumas buvo išleistas privačiomis Iljos Lagutenko ir jo draugų lėšomis.

4. „Morskaya“ buvo įrašytas Londone, „Alaska Studios“ garso įrašų studijoje. Taip pat yra išleista ir oficiali šio albumo versija audiokasetėse.

5. Iš viso yra dvi albumo versijos: kolekcinio, riboto leidimo ir masinio tiražo.

6. Žurnalas „Rolling Stone“ kompoziciją „Utekai“ įtraukė į pasaulį pakeitusių dainų top 40-uką.

7. Kompoziciją „Devočka“ Ilja Lagutenko parašė gyvendamas Kinijoje. Ji yra išversta ir į kinų kalbą.

8. Ilja Lagutenko pirmasis pavartojo terminą rokopops. Albumas „Morskaya“ tapo pirmu albumu, kuris buvo įrašytas rokopops stiliumi.

9. Albumo jubiliejaus proga dizaineris Goša Rubčinskij sukūrė riboto leidimo drabužių kolekciją, kuri akimirksniu buvo išparduota Londono, Niujorko ir Singapūro parduotuvėse. Tačiau Lietuvos gerbėjams bus sukurta išskirtinė galimybė įsigyti šios kolekcijos drabužius Vilniuje įvyksiančio koncerto metu.

10. Grupės daina „Vladivastok 2000“ turi savo gerbėjų ir tarp stambių finansinio pasaulio žaidėjų. Neseniai Rusijoje buvo išleista 2000 banknotas, kuriame yra įamžintas miestas Vladivastokas.

Praėjus dviem dešimtmečiams po pirmojo studijinio albumo sėkmės, „Mumiy Troll“ jubiliejų švenčia koncertiniu turu „Morskaya 20“, į kurį įtrauktas ir Vilnius. Į naują šou įeina ne tik šlovę grupei atnešusios dainos iš albumo „Morskaya “, bet ir didžiausi grupės hitai iš kitų albumų. Koncerto metu visiems gerai pažįstamos dainos nuskambės visiškai naujai. Gruodžio 9 d.  grupė surengs vienintelį pasirodymą Vilniaus koncertų salėje „Compena“.

Grupės „Mumiy Troll“ solistas Ilja Lagutenko prabilo lietuviškai. Kviečiame žiūrėti: 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder