"Biplan" vokalistas Maksas Melmanas apdovanotas ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medaliu

"Biplan" vokalistas Maksas Melmanas apdovanotas ordino "Už nuopelnus Lietuvai" medaliu

Grupės „Biplan“ vokalistas Maksas Melmanas susilaukė ypatingo pagerbimo – Jos Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dainininką apdovanojo ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.

Apdovanojimas atlikėjui įteiktas Lietuvos valstybės atkūrimo dieną – vasario 16 d. – Prezidentūroje surengtos iškilmingos Valstybės apdovanojimų įteikimo ceremonijos metu.

M. Melmanas sako, kad šis apdovanojimas jį labai nustebino ir pradžiugino. Atlikėjas pabrėžia, kad nelaiko šio apdovanojimo asmeniniu: anot jo, tai padėka visai „Biplan“ grupei ir vadybinei komandai.

„Šis apdovanojimas – didžiulė garbė ir svarbus įvykis „Biplan“ gyvenime. Matyt, todėl, kad nėra galimybės nominuoti visą grupę ir reikia vieno žmogaus, buvau nominuotas aš. Tačiau nelaikau to apdovanojimu asmeniškai man. Tai padėka visai grupei ir vadybinei komandai, nes prie įvairių projektų dirbome kartu. Visi jaučiamės labai pagerbti“, – sako M. Melmanas.

Grupė „Biplan“ per pastaruosius kelerius metus pasižymėjo itin aktyvia visuomenine veikla. Grupė 2013 m. gruodį koncertavo Maidane, 2014 m. vasarį organizavo koncertą „Kartu su Ukraina! / Разом зУкраїною!“, kuris buvo skirtas paremti Maidane nukentėjusiems žmonėms. Praėjusių metų rugpjūtį „Biplan“ Ukrainos nepriklausomybės dienos proga kartu koncertavo su 2004-aisiais „Euroviziją“ laimėjusia Ruslana Lyžičko.

„Žvelgiant į pastarųjų dienų kontekstą, darosi šiek tiek simboliška, kad vos prieš savaitę išleidome naują klipą dainai, kuri vadinasi „Už laisvę!“, – teigia M. Melmanas. Šią dainą pirmadienį vakare grupė atliko ir sostinės Katedros aikštėje surengtame Valstybės atkūrimo dienai skirtame koncerte „Geltona. Žalia. Raudona.“

Ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medalis teikiamas Lietuvos ir užsienio valstybių piliečiams už ypatingus nuopelnus garsinant Lietuvos vardą, puoselėjant ir plėtojant tarpvalstybinius santykius, už humanitarinę pagalbą Lietuvai, už ypatingus nuopelnus valstybės tarnyboje, kultūros, mokslo ir švietimo, verslo ir gamybos, sveikatos ir socialinės apsaugos, karybos, sporto, ūkio bei kitose srityse.

Dainos „Už laisvę!“ vaizdo klipas:

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder