Asta Stašaitytė-Masalskienė tiesia džiazo tiltus tarp Klaipėdos ir Alanijos

Asta Stašaitytė-Masalskienė tiesia džiazo tiltus tarp Klaipėdos ir Alanijos

Klaipėdiėtė TV laidų vedėja Asta Stašaitytė – Masalskienė dažnai laisvalaikį leidžianti Turkijos kurorte Alanijoje, ėmėsi prasmingos visuomeninės veiklos.

Beveik prieš dešimtmetį pamilusi saulėtąją Alaniją ir ten įsigijusi apartamentus, vis pagalvodavo, ką galėtų nuveikti, kad į šį pamėgtą lietuvių kraštą atvyktų ne tik saulės ištroškę turistai, bet ir Lietuvos kultūros atstovai. Puikia paskata tapo draugystė su Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadove Inga Grubliauskiene.

„Buvusių klaipėdiečių nebūna. Asta nuo ankstyvos jaunystės buvo mūsų džiazo festivalio gerbėja. Jau daugiau nei dvidešimties metų istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, NEMOKAMAS, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kiekvienos vasaros pirmąjį savaitgalį paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme. Todėl mums didelė garbė, kad Asta Stašaitytė – Masalskienė sutiko tapti Klaipėdos pilies džiazo festivalio ambasadore. Esame labai dėkingi už suorganizuotą susitikimą su „Alanya jazz festival“ organizatoriumi Nazmi Uyar. Kurio metu pavyko aptarti tolimesnį bendradarbiavimą tarp džiazo festivalių , plėtojant kultūrinius mainus.

„Alanya jazz festival“ ir Klaipėdos pilies džiazo festivalis yra labai panašūs. Abu yra nemokami, rengiami piliavietėse, šalia jachtų krantinių. Tikiu, kad Klaipėdos džiazo muzikantai savo temperamentu ir talentu nustebins Alanijos džiazo festivalio publiką.“ Sakė Inga Grubliauskienė.

„O Asta kvatoja ir pasakoja savąją istorijos versiją: „ Nesu aš tokia įžvalgi ir sąmoninga, kad pliaže ar bangose vartyčiausi ir sumąstyčiau , kaip įprasminti savo buvimą. Sutikti žmonės man yra visa inspiracija ir prasmė. Naujų veiklų paieškos many brendo, o Inga geba užkurti naujoms veikloms, ką jau ten kalbėti – džiazui. Ji užbūrė ir liepė veikti . Aš ir veikiau. Savo balkone ir Alanijos uosto kavinėse išgėriau ne vieną arbatinuką „turkiš čai“ pasakodama savo bičiuliui Nurkan Susmaz iš Alanijos savivaldybės apie Klaipėdos džiazo festivalį. Alanijos džiazo festivalis šiemet mane maloniai nustebino labai skoningais koncertais, žingeidžia publika ir puikiu garsu. Ką jau ten kalbėti apie vaizdą, kai vaizdo kameros viename plane gyvai fiksuoja grojančius muzikantus ir pro šalį plaukiantį laivą bei pilį. Inga teisi, kažkuo tie festivaliai panašūs...“. Sakė Asta Stašaitytė – Masalskienė.

XXV Klaipėdos pilies džiazo festivalis – „gera muzika geriems žmonėms” – 2019 m. birželio 6-8 d. Kruizinių laivų terminale. Visi renginiai nemokami.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder