Armėnų kompozitoriui A. Babadzanianui prisiminti

Armėnų kompozitoriui A. Babadzanianui prisiminti

"Armėnų kultūra ypatinga tuo, jog mes tikrai mylime savus: mūsų šalyje nėra vaikų ir senelių namų, tokiais žmonėmis paprastai rūpinasi artimieji", - sakė į renginį žymaus armėnų kompozitoriaus Arno Babadzaniano 90 metų jubiliejui paminėti atvykęs Kauno armėnų bendrijos pirmininkas Aleksandras Bojadžianas.

Viešbutyje "Ararat" vykusiame renginyje skambėjo mūsų miesto armėnų bendruomenės "VAN" narių ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistų atliekami garsiausi kompozitoriaus kūriniai, vakaro svečiai buvo supažindinti su Arno Babadzaniano kūryba ir svarbiausiais gyvenimo įvykiais. Kompozitorius ilgai kūrė ir gyveno Maskvoje, todėl jo darbai žinomi ne tik armėnų, bet ir rusų auditorijai.

 

 

"Visos Lietuvoje įsikūrusios armėnų bendruomenės glaudžiai bendradarbiauja, lankosi vienos kitų rengiamose šventėse, padeda jas suplanuoti, parengti", - džiaugėsi A. Bojadžianas.

"Į Lietuvą atvažiavau 1985 metais, laikui bėgant Klaipėda man tapo antraisiais namais, - pasakojo daktaras Albertas Albertjanas. - Mūsų bendruomenė šiame mieste įsikūrė 2004-ais, nuo to laiko spėjome vieni kitus gerai pažinti. Čia visi labai draugiški, supranta vienas kitą ir visada padeda. Turint galvoje, kad bendrija nėra gausi, organizuojame nemažai renginių, kartu minime didžiausias metų šventes, įvairias sukaktis."

 

Armėnija - viena iš trijų Kaukazko regiono valstybių, dukart mažesnė už Lietuvą. Ši kalnuota šalis neturi priėjimo prie jūros, tačiau gali didžiuotis Sevano ežeru, kuriame sukaupta 85 proc. viso šalies vandens. Žymiausia Armėnijos vieta yra Ararato kalnas, pagrindinis armėnų simbolis. Jo aukštis siekia daugiau nei penkis tūkstančius metrų, todėl šį gamtos stebuklą pavaizduotą rasite kone kiekvienoje šalyje leidžiamoje knygoje.

Kiekvienų metų balandžio 24-ąją, Armėnų genocido aukų atminimo dieną, visos Lietuvos armėnų bendrija važiuoja į Kryžių kalną aplankyti religinio paminklo - Chačkaro, žyminčio svarbų istorinį įvykį ir simbolizuojančio armėnų ir lietuvių draugystę.

Į renginį atvyko ne tik uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko šeima, bet ir Armėnijos ambasadorius Ara Aivazianas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder