Žvelgiant per beprotybės prizmę

Žvelgiant per beprotybės prizmę

"Spektaklyje yra juodo humoro, bet nelaikyčiau komedija, jame persipynę žanrai",- sakė režisierius Darius Rabašauskas, pristatydamas pirmąjį šiais metais premjerinį spektaklį pagal P. Zelenkos pjesę "Paprastos beprotybės istorijos".

"Mes statome čekų dramaturgo pjesę, kuri susideda iš istorijų, kurios įdomiai susijungia į vientisą audinį, ir aš manau, kad tai yra pjesė apie mus. Apie mūsų visų pastangas kažkaip išlikti gyvenime ir per tas pastangas mes savotiškai išprotėjam", - sakė režisierius D. Rabašauskas.

Anot jo, spektaklyje humoro tikrai yra, ir labai žavaus, tik vienam žiūrovui tai atrodys komedija, kitam - nelabai.

Šį kartą vaidina mišri komanda, vyresnės kartos aktorių ir jaunimo, yra net debiutų. Klaipėdos dramos teatre debiutuoja Donatas Žilinskas, šiaip jau ne naujokas scenoje: vaidino Pilies teatre ir teatre "Kolektyvinis sodas". Choreografė Laura Geraščenko yra ir vaidmens atlikėja. Tai - patirties ir jaunystės lydinys.

"Nežinau, kaip medžiaga atsiranda, užkliūva, gal ji pati mane susiranda. Ši pjesė visada aktuali ir šiuolaikiška, ji kalba apie esminius dalykus, o apie tai pamąstyti visada verta. Juo labiau, kad nežinia, kur mes visi einame, ir gal ta beprotybė jau atsiranda iš tikrųjų", - teigė D. Rabašauskas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder