"Žaismingos muzikos orkestras" - jau tarptautinis

"Žaismingos muzikos orkestras" - jau tarptautinis

Penktasis "Žaismingos muzikos orkestro“ projektas, vyksiantis lapkričio 5 dieną, penktadienį, Klaipėdos koncertų salėje, jau tikrai tampa tarptautiniu.

Iš dalies tokiu jis yra nuo pat pradžios, nes šio renginio siela dirigentas Mindaugas Piečaitis į Klaipėdą kaskart atvyksta iš Vokietijos. Prisiminkime ir antrajame "Žaismingos muzikos orkestre“ dalyvavusią amerikietę "pianistę“ Norą.

Beje, M. Piečaitis neseniai gavo pranešimą, kad jo kūrinys "Catcerto“, kurio premjera įvyko mūsų salėje 2009 m. birželio mėnesį, pateko į Guinnesso pasaulio rekordų knygą kaip pirmasis fortepijonis koncertas katei ir orkestrui.

Šįkart publikos pamėgtas KKS edukacinis projektas dar labiau plečia dalyvių geografiją: šalia Klaipėdos J. Karoso muzikos mokyklos, Hermano Zudermano  gimnazijos moksleivių renginyje dalyvaus jaunasis smuiko talentas iš  Prancūzijos Léo Pierron-Marillier.

14-metis smuikininkas yra laimėjęs pirmą vietą ir specialų prizą B. Dvariono konkurse Vilniuje, o šiemet buvo apdovanotas pirmuoju prizu tarptautiniame smuikininkų konkurse Vokietijoje. Šiuo metu jis studijuoja Conservatoire National de Region in Paris, pedagogės Larissos Kolos klasėje. Koncertuoja Prancūzijos festivaliuose, dalyvauja įvairiose šalyse vykstančiose meistriškumo klasėse, kur semiasi patirties pas žymius smuiko pedagogus. Jis taip pat kuria muziką.

Kartu su M. Piečaičio diriguojamu ir Mindaugo Bačkaus vadovaujamu Klaipėdos kameriniu orkestru Leo pagrieš Camille‘io Saint-Saënso "Intodukciją ir Rondo kapričiouso“.

Atliekant Wolfgango Amadeus Mozarto tėvo Leopoldo Mozarto "Kindersymphonie“  ("Vaikiškosios  simfonijos“)  I-ąją dalį su orkestru muzikuos Hermano Zudermano gimnazijos moksleiviai (mok. Asta Markevičienė). Jaunoji pianistė Emilija Šukytė (J. Karoso muzikos mokykla, mok. Vaiva Purlytė) paskambins Kevino Olsono “Rudens baladę” ir “Ištirpusių ledų bliuzą”. Paulius Lygnugaris (trombonas, Klaipėdos S. Šimkaus konservatorija, mokytojas Jurgis Barakauskas) pagros Vaclavo Trojano "Varlės romansą“.

Koncertą ves Žygimantas Stakėnas, gerai žinomas iš "Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ TV laidos.

Koncertą užbaigs ugningas Aramo Chačaturiano "Šokis su kardais“ iš baleto "Gajane“ bei originalioji Vato Kakhidze‘s "Blitz' Fantasy“.

Renginio metu taip pat bus paskelbti ir apdovanoti piešinių konkurso “Žaismingos muzikos orkestras” nugalėtojai. Konkursui buvo atsiųsti net 187 piešiniai, kurie rengėjus nustebino spalvingumu, muzikalumu ir vaizduote. Piešė ne tik klaipėdiečiai, bet ir vilniečiai. Tad tarptautiniu tapęs "Žaismingos muzikos orkestras“ suskambėjo ir vaikų piešiniuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder