Vilniuje lankysis garsi rusų menininkė Jekaterina Roždestvenskaja

Vilniuje lankysis garsi rusų menininkė Jekaterina Roždestvenskaja

Tarptautinio žiniasklaidos klubo "Formatas A 3" kvietimu Vilniuje lankysis Jekaterina Roždestvenskaja - žurnalistė, fotomenininkė, vertėja, žurnalo "7 dnej" vyriausioji redaktorė.

Žinomo rusų poeto Roberto Roždestvenskio duktė vasario 28-ąją, ketvirtadienį, dalyvaus susitikime "Mūsų gyvenimo poezija ir proza".

J. Roždestvenskaja iš savo garsiojo tėvo paveldėjo ne tik išvaizdą, bet ir charakterio bruožus, požiūrį į gyvenimą. Kad ir ko ji imtųsi, viską daro talentingai ir įkvėptai, labai dažnai gyvenimo prozą paversdama tikra poezija. O ėmėsi ji daug ko.

Baigusi Maskvos valstybinį tarptautinių santykių institutą dirbo televizijoje, po to vertė grožinę literatūrą iš anglų ir prancūzų kalbų, keletą metų rūpinosi savo sūnų auklėjimu, o 1998-aisiais nustebino iš namų šeimininkės staiga tapdama fotomenininke. Ir ne bet kokia!

Jos projektas "Privati kolekcija", sudaryta iš žinomų tapybos meistrų kūrinių, bet su mūsų amžininkų veidais, visuomenėje sukėlė tikrą audrą. Po to kūrė seriją "Gražiausi pasaulio žmonės". Ir tuomet atėjo pripažinimas. J. Roždestvenskaja sukūrė 30 įvairių fotoprojektų, daugiau kaip 2500 įsimenamų darbų, surengė 75 parodas, tapo už moterų laimėjimus skiriamos Rusijos verslo ir verslininkystės akademijos premijos "Olimpija" laureate, Rusijos dailės akademijos garbės nare. 2012 metais J. Roždestvenskaja tapo žurnalo "7 dnej" vyriausiąja redaktore.

Klubo "Formatas A 3" viešnia Vilniuje žadėjo papasakoti apie savo kūrybinius principus ir požiūrį į gyvenimą, apie žinomus Rusijos žmones, kuriuos įamžino savo darbuose, taip pat apie tai, kokių galimybių atsiskleisti turi jauni šiuolaikinės spaudos žurnalistai. Ir, suprantama, ji pasakos apie savo garsųjį tėvą, poetą R. Roždestvenskį, jo ilgametę draugystę su lietuvių grafiku Stasiu Krasausku.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder