Vaikų sukurtos prakartėlės džiugins sergančius vaikus ir senelius

Vaikų sukurtos prakartėlės džiugins sergančius vaikus ir senelius

LDM Prano Domšaičio galerija jau ketvirtąjį kartą organizavo vaikų ir moksleivių kūrybos konkursą "Mano prakartėlė". Dalis paveikslų artėjant gražiausioms metų šventėms pralinksmins sergančius vaikus ir senelius.

Konkursą rengti paskatino Prano Domšaičio paveikslai religine tema, dailininko pomėgis kolekcionuoti prakartėlių figūrėles.

Šiemet konkursui buvo pateiktos 52 prakartėlės, jos atkeliavo ne tik iš Klaipėdos, bet ir iš Vilniaus, Druskininkų, Mažeikių, Šilalės, Plungės rajonų lopšelių-darželių ir mokyklų. Jų autoriai - vaikai ir moksleiviai nuo 4 iki 15 metų. Vieno autoriaus, vaikų grupės arba kolektyvo iš tekstilės (audinių skiautelių, siūlų) sukurtos kompozicijos stebina išradingumu ir fantazija.

Prakartėlės eksponuojamos Prano Domšaičio galerijoje iki sausio 13 d. veiksiančioje parodoje.

Konkurso dalyviai, į kuriuos buvo kreiptasi, mielai sutiko savo darbais pradžiuginti sergančius vaikus ir senelius. Prakartėles padovanojo parodos dalyviai iš Kaltinėnų Aleksandro Stulginskio ir Viekšnių gimnazijų, Vėžaičių lopšelio-darželio, Klaipėdos miesto lopšelių-darželių "Klevelis", "Bitutė", "Želmenėlis", Simono Dacho ir Martyno Mažvydo progimnazijų.

Šiandien jų sukurtos prakartėlės bus nuneštos ir papuoš Klaipėdos medicininės slaugos ligoninės, Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos "Caritas" senelių globos ir Klaipėdos miesto globos namų maldos vietas, Klaipėdos vaikų ligoninės skyrius.

Taip pat šiandien 11 val. Vaikų ligoninėje galerijos muziejininkai kviečia mažuosius ligoniukus į nemokamą edukacinį užsiėmimą, skirtą Kalėdoms.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder