Urna su Gabrielio Garsijos Markeso pelenais palaidota Kartagenoje

Urna su Gabrielio Garsijos Markeso pelenais palaidota Kartagenoje

Nobelio literatūros premijos laureatas Gabrielis Garsija Markesas (Gabriel Garcia Marquez) atgulė amžinojo poilsio. Urna su jo pelenais sekmadienio vakarą palaidota jo kūrybai tokiame svarbiame Kolumbijos Kartagenos mieste, praneša agentūra „dpa".

Per jaudinančią ceremoniją 2014-aisiais Meksikoje mirusio rašytojo pelenai palaidoti buvusio vienuolyno „La Merced" vidiniame kieme. G. G. Markesas sugrįžo į miestą, kur, anot jo draugo Chuano Gosaino (Juan Gossain), „visuomet norėjo būti".

„Žmonės žino, kad man patiko gyventi Kartagenoje, bet man dar labiau patiktų, kad vieną dieną mane Kartagenoje palaidotų", - taip esą jam sakė „Gabo". Nors rašytojas Kartagenoje gyveno neilgai, jį čia aplankė įkvėpimas kurti „magišką realizmą" - romaną „Šimtas metų vienatvės".

1982-aisiais G. G. Markesas buvo apdovanotas Nobelio literatūros premija.

G. G. Markesas daugiausiai gyveno Meksikoje, tačiau, šeimos pageidavimu, dabar palaidotas Kartagenoje. Ceremonijoje dalyvavo jo našlė, sūnūs, draugai rašytojai ir politikos atstovai.

Urna su pelenais buvo įleista į marmurinį pjedestalą, virš kurio atidengtas rašytojo biustas. Vos už kelių šimtų metrų stovi ir šeimos namas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder