Uostamiestyje dirigentai ieškomi net darbo biržoje

Uostamiestyje dirigentai ieškomi net darbo biržoje

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras nusprendė dirigento ieškoti per darbo biržą. Sulaukta net dviejų šios ne itin dažnos profesijos atstovų anketų.

Prieš kiek laiko darbo biržos internetiniame tinklalapyje pasirodė skelbimas, kad Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras ieško dirigento, kuris mokėtų lietuviškai, rusiškai bei angliškai, turėtų aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažesnę nei dvejų metų patirtį.

Galimi pretendentai gundomi mažiausiai 2400 litų (neatskaičius mokesčių) atlyginimu per mėnesį ir neterminuota darbo sutartimi. Dirbti tektų pajūryje, nes komandiruotės šioms pareigoms nenumatomos.

"Respublikai" pasidomėjus, kodėl tokio kūrybinio darbuotojo ieškoma pasitelkus į pagalbą darbo biržą, teatro vadovas Ramūnas Kaubrys paaiškino, kad Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras yra biudžetinė įstaiga ir turi laikytis Darbo kodekso.

"Jei yra laisvas etatas, privaloma laikytis įstatymų ir skelbti konkursą. Stengiamės, kad informacija pasklistų kuo plačiau. Mes taip ieškojome ir režisieriaus", - sakė R.Kaubrys.

Tačiau jis pripažino, kad Klaipėda tai ne Vilnius ir daug dirigentų jos gatvėmis nevaikšto. Tad ir dėl šios priežasties teko pirmą kartą viešai skelbti tokį konkursą.

"Teatre dirba įvairūs dirigentai. Yra vyriausiasis, yra pagrindinis. Mes ieškome paprasto dirigento. Jei nepavyks rasti tokiu būdu, bandysime ir kitais", - patikino R.Kaubrys.

Teatro personalo specialistės Jurgitos Zaleckienės teigimu, dirigento bus ieškoma iki birželio vidurio. Kol kas sulaukta dviejų pretendentų į šią vietą anketų.

Pagal dienraštį "Respublika"

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder