Teismo vitrinoje – kultūros sostinės idėjos

Teismo vitrinoje – kultūros sostinės idėjos

Kitais metais uostamiesčiui bus suteiktas Lietuvos kultūros sostinės vardas, įprasmintas projektu "Klaipėda – neužšąlantis kultūros uostas". Šia proga Klaipėdos apygardos teismas jau dabar kviečia susipažinti su pirmą kartą teismo vitrinoje pristatomomis Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakulteto studentų kultūros sostinės puošimo idėjomis.

Nuo praėjusio ketvirtadienio surengtoje grafinio dizaino parodoje galima išvysti, kaip žymiausi Klaipėdos kultūros objektai tampa miesto architektūrą keičiančiais kūriniais arba tiesiog unikaliais suvenyrais – skulptūrėlėmis, vaizdais ant kompaktinių diskų, puodukų, marškinėlių. Štai bene labiausiai žinomam senamiesčio "gyventojui" – peliukui – suteiktos neribotos grafinės ir spalvinės galimybės, molo akmenys įsikūnija į žaismingus žmogeliukus, o Klaipėdos pilies uosto pašonėje stūksančio senovinio elingo metalinių konstrukcijų tiesės atlieka kelrodžių paskirtį.

Be dėmesio nepalikti ir Kruizinių laivų terminale esančios skulptūros herojai. Miesto svečius pasitinkančių bronzinio berniuko su šuneliu figūros perteiktos Brailio raštu.

Kol kas tai tik jaunų, bet labai kūrybingų studentų sumanymai. Tačiau galbūt jau kitąmet šios idėjos taps realybe ir iš atvaizdų popieriaus lape pavirs į tikrus daiktus, puošiančius naująją kultūros sostinę.

Jaunuolių darbus kuravo VDA Klaipėdos fakulteto Vizualinio dizaino studijų programos vadovas prof. Vakaris Bernotas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder