Tarptautinėje juvelyrikos parodoje Vilniuje - ypač vertingų meno dirbinių dešimtukas

Tarptautinėje juvelyrikos parodoje Vilniuje - ypač vertingų meno dirbinių dešimtukas

Trečiadienį Vilniuje duris atveria jau dešimtąkart vykstanti didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė juvelyrikos paroda „Amber Trip 2013“.

Joje Lietuvos publikai bus pristatoma Lietuvos ir užsienio šalių gintaro ir apdirbėjų kūryba bei dešimt įdomiausių ir vertingiausių pasaulinio garso juvelyrikos darbų, skelbiama pranešime žiniasklaidai.

„Didžiausia Baltijos šalyse specializuota juvelyrikos paroda „Amber Trip“ yra svarbus kasmetinis įvykis visai juvelyrikos visuomenei: profesionalams ir dizaineriams, gamybos organizatoriams ir praktikams, juvelyrikos pramonės žmonėms, technologinių gaminių, prietaisų, įrenginių gamintojams“, – tikina parodą organizuojančios bendrovės „Amber Trip“ vadovas Giedrius Guntorius.

Pasak jo, kaip ir kasmet, keturias dienas vykstančioje parodoje bus pristatomos naujausios pramonės technologijos, moderni technika. Lankytojai parodos metu galės susipažinti su naujausiomis šios grožio verslo srities tendencijomis, pamatyti naujausius profesionalių juvelyrų darbus, įsigyti ar užsisakyti išskirtinių autorinių papuošalų, juvelyrinių akmenų.

Parodos metu vyks ir tarptautinis juvelyrikos meno konkursas. Jo idėja ir tikslas – pristatyti domiausius šios šiuolaikinio meno srities pasiekimus. Menininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Nyderlandų, Lenkijos, Vokietijos ir kitų šalių darbus vertins speciali komisija. Svarbiausias vertinimo kriterijus – meninė kūrinio vertė.

Renginio lankytojai galės išvysti specialiai parodai atrinktų dešimt pačių įdomiausių ir vertingiausių pasaulinio garso darbų, kurių kiekvienas vertinamas ne mažiau 100 tūkst. litų. Tarp jų – unikalus vėrinys su tanzanitu, rankų darbo šachmatai iš vientiso natūralaus gintaro, puošti raižiniais.

„Galime drąsiai sakyti, kad „Amber Trip“ paroda surado savo vietą pasaulio kultūriniame žemėlapyje. Lietuvos sostinė Vilnius tapo ir Baltijos šalių juvelyrikos sostine, į kurią atvyksta profesionalų meną pristatančios juvelyrikos bendrovės iš įvairių pasaulio šalių“, – džiaugėsi G. Guntorius.

Geologų duomenimis, 90 proc. visų pasaulyje žinomų gintaro klodų glūdi rytiniame Baltijos jūros pakraštyje.

Didžiausia Baltijos šalyse tarptautinė juvelyrikos paroda „Amber Trip 2013" vyks kovo 13–16 d. Vilniuje, viešbučio „Radisson Blu Hotel Lietuva“ konferencijų centre, Konstitucijos pr. 20. Specializuotoje juvelyrikos parodoje šiais metais sulaukta apie 100 bendrovių iš Lietuvos bei užsienio šalių – maždaug ketvirtadaliu daugiau nei pernai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder