Sužinokite advento dienų prasmę

Sužinokite advento dienų prasmę

2013 m. gruodžio 12 d. 18.00 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) kviečiame į susitikimą su etnologe Gražina Kadžyte. Šį vakarą išgirsime apie advento dienų prasmes bei tradicinį orų spėjimo kalendorių.

Gražina Kadžytė išsamiai papasakos apie Adventą ir šio laikotarpio iškilesnes datas. Sužinosime apie šv. Andriejaus burtus, kaip šv. Barbora naktį pravaro, kaip šv. Mikalojus tapo Santa Klausu ir ką primena šv. Liucija. Etnologė taip pat primins ir kitus Advento reiškinius, tautosakos personažus.

Nuo šv. Liucijos (gruodžio 13 d.) iki Kūčių senoliai įdėmiai stebėdavo orus, kiekvienos dienos prognozes priskirdami ateinančių metų mėnesiams: gruodžio 13-oji pranašavo sausį, 14-oji – vasarį ir t. t. Visas pastabas kruopščiai žymėdami bei taikydami tik savo vietovei – neklysdavę. Šių metų adventinė akcija – lietuviškų orų kalendoriaus patikra. Senamiesčio orų prognozes fiksuos Klaipėdos etnokultūros centras (stebėjimai bus eksponuojami Meno kiemo dirbtuvėse (Daržų g. 10). Kviečiame visus klaipėdiečius įvairiose Klaipėdos vietose stebėti ir prognozuoti

2014-ųjų metų orus. Stebėjimų ir prognozavimo instrukciją ves etnologė Gražina Kadžytė.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder