Spektaklis kiekvienam lietuviui

Spektaklis kiekvienam lietuviui

Kovo 4 d. 19 val. "Kolektyvinio sodo" erdvėse (Naujoji Uosto g. 3) bus rodomas spektaklis pagal Gintaro Grajausko tekstus "Lietuviai".

Spektaklio premjera įvyko 2012 birželio 26 d. "Kolektyvinio sodo" ervėse. Tai pirmasis debiutinis kūrybinės organizacijos viešai pristatytas spektaklis. Jis susilaukė didelio žiūrovų susidomėjimo, mat kiekvienas jame aptinka atpažįstamas gyvenimiškas situacijas, į kurias spektaklio kūrėjai pasižiūri visai kitu kampu.

Veiksmas vyksta mistiškoje kasdienėje erdvėje - virtuvėje. Būtent čia ir prasideda lietuvio egzistenciniai-filosofiniai būties, tapatybės ieškojimai neapsieinant be buitinio konflikto. Analizuojama aktuali emigracijos tema, ieškomos priežastys, pa(si)teisinimai pasitelkiant Lietuvos istoriją ir jai svarbius įvykius. Kelionė į lietuvybės esmę kupina originalių atradimų, bet ji taip ir lieka dviejų kaimynų pasisėdėjimu virtuvėje iki išnaktų.

Spektaklis rekomenduojamas kiekvienam lietuviui. Tai puiki proga atpažinti save, atgaivinti savo patriotiškumą ir suvokti, kad ne taip jau blogai ir gyvename...

Spektaklio režisierius - Donatas Savickis, scenografiją kūrė Angelina Furmaniuk, vaidina: Milginta Palubinskaitė, Marius Pažereckas, Donatas Žilinskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder