Skulptoriui Algirdui Bosui - Vyriausybės premija

Skulptoriui Algirdui Bosui - Vyriausybės premija

Vyriausybė trečiadienį paskyrė kultūros ir meno premijas trylikai žinomų meno kūrėjų ir kultūros veikėjų.

Tarp laureatų - Gargžduose gyvenantis skulptorius Algirdas Bosas, dekoratyvinių ir monumentalių skulptūrų, plakečių bei medalių autorius.

Kovo 11-osios proga premijas už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui taip pat bus skiriamos fotomenininkams Algimantui ir Mindaugui Černiauskams, aktoriams Liubomirui Laucevičiui ir Sigitui Jakubauskui, dailininkams Giedriui Kazimierėnui, Konstancijai Gražinai Remeikaitei ir Jūratei Stauskaitei, rašytojui Algimantui Aleksandrui Mikutai, choro dirigentui Česlovui Radžiūnui, muzikologei Rūtai Stanevičiūtei-Kelmickienei, vertėjai Daliai Dilytei-Staškevičienei ir kompozitoriui Jonui Tamulioniui.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų bei kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą. Iki šiol Vyriausybės kultūros ir meno premijomis paskatinta per šimtas kultūros ir meno žmonių.

Kultūros ir meno premijas Vyriausybė įsteigė 1997 metais, dabar premijos dydis - 44200 litų. Menininkų kūrinius vertina Meno premijų komisija, kuri yra sudaroma iš menininkų, kultūros darbuotojų, atsižvelgiant į Lietuvos kultūros ir meno tarybos, Meno kūrėjų organizacijų asociacijos pasiūlymus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder