"Puppini Sisters" koncertas Klaipėdoje

"Puppini Sisters" koncertas Klaipėdoje

Jos žavios, koketiškos, pašėlusios. Tokios skirtingos, kad atrodo nesuderinamos, tačiau Monikos Liubinaitės, Rūtos Švipaitės ir Indrės Jurgelevičiūtės džiazo trio skamba tobulai tiksliai, spinduliuoja jaunatviška ekspresija ir emociniu maksimalizmu.

Programoje skambantis ketvirtojo dešimtmečio svingas, pagardintas šiuolaikiniais prieskoniais, neįprastu naujoviško retro - ir avangardo stilių mišiniu, leis pasijusti tarsi gyventumėte 1940-aisiais.

Įsijausti į dainų diktuojamą laikmetį padės meistriškai pasiruošusios vokalistės, kurios niekad nepraleidžia progos sušvytėti skoninga ir elegantiška scenine apranga.

Merginos sako, kad jas įkvėpė filmas "Belvilio trijulė" ir sužavėjo bričių trio "The Puppini Sisters". Idėja sukviesti bendram projektui džiazo atlikėjas kilo klaipėdietei M. Liubinaitei, kai reikėjo paruošti parodomąją programą tarptautinam festivaliui "Jazz Voices". Ji susisiekė su bričių grupės prodiuseriu ir paprašė leidimo sukurti "Puppini sesių" trio Lietuvoje. Monikos entuziazmas buvo šiltai sutiktas ir ji gavo sutikimą realizuoti savo svajonę. Dabar britų dainininkės jas meiliai vadina savo jaunesniosiomis sesėmis ir planuoja kada nors surengti koncertą šešiese - kartu su lietuvaitėmis.

Lietuviškosios "Puppini sesės" klausytojus žavi išskirtinio tembro balsų darna, skirtingais charakteriais, energija ir užkrečiančia gera nuotaika. Šiam koncertui paruošta išskirtinė programa su Lietuvos džiazo ambasadoriumi tituluojamu Skirmantu Sasnausku (trombonas) ir Šiaulių bigbendu (vadovai Jaroslavas Cechanovičius ir Remigijus Rančys).

Koncertas įvyks Klaipėdos koncertų salėje pirmadienį, gegužės 16 d., 18 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder