Pernelyg brandi penkiolikmečio kūryba

Pernelyg brandi penkiolikmečio kūryba

Grafika - ypač subtili ir sudėtinga dailės rūšis. Ji dažnai neįkandama net patyrusiems menininkams. Ką jau kalbėti apie jaunimą, kuriam trūksta patirties, braižo profesionalumo, rankos tikslumo. Vis dėlto Vytautas Bikauskas laužo stereotipus. Jis - dar tik penkiolikmetis - surengė savo pirmąją personalinę parodą "Insomnija".

Jaunasis grafikas V. Bikauskas pradėjo piešti penkerių. Pirmieji veikėjai jo kūriniuose buvo šarvuoti riteriai. Nors šie herojai vis dar veikia jo darbuose, tačiau kūryboje dingo visos spalvos, išskyrus dvi: juodą ir baltą.

Jaunuolis pasakojo, kad jį kurti inspiravo tėvai, kurie abu irgi yra dailininkai. "Pradėjęs piešti, taip niekada ir nenustojau. Nors jau penkerius metus mokausi Adomo Brako dailės mokykloje ir ten praleidžiu nemažai laiko, grįžęs namo, taip pat visuomet piešiu. Ypač intensyvūs buvo pastarieji dveji metai", - pasakojo "Ąžuolyno" gimnazijos moksleivis.

Didžiausias jo įkvėpimo šaltinis yra muzika. Sunkūs, keisti, dažnai tamsūs kūrinių siužetai, daug smulkių, kartais bauginančių detalių sufleruoja, kad tai - ne "popsas", o sunkioji muzika.

Vytautas pasakojo, kad baigęs mokyklą norėtų išvažiuoti į Škotiją. Paklaustas, kokią specialybę rinksis: tapybą, grafiką ar galbūt šiandien aktualią kompiuterinę grafiką, jis sakė, kad norėtų mokytis... juvelyrikos. "Svarbiausia - technikos smulkmeniškumas. Man juk krapštytis patinka", - argumentavo pasirinkimą jaunuolis. O štai kompiuterinė kūryba jo visai nedomina.

Malonaus būdo grafikas V. Bikauskas santūriai reagavo į susirinkusiųjų komplimentus - juk surengti personalinę parodą yra išties didelis menininko pasiekimas. Tačiau gal ir gerai - lai darbai kalba už patį kūrėją.

Parodą galima pamatyti iki balandžio 30 d. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder