Paskirtos Vyriausybės kultūros ir meno premijos

Paskirtos Vyriausybės kultūros ir meno premijos

Ministrų Kabinetas ketvirtadienį pritarė Vyriausybės kultūros ir meno premijų skyrimui šalies kultūrai ir menui nusipelniusiems asmenims.

Šiais metais premijos skirtos kinotyrininkei Gražinai Arlickaitei, chorvedžiui Lionginui Abariui, rašytojai Birutai Augustinienei (Jonuškaitei), scenografei, kostiumų dailininkei Nadeždai Gultiajevai, rašytojui Vladui Kalvaičiui, dailininkui Eimantui Ludavičiui, teatro dailininkei ir režisierei Aušrai Paukštienei, muziejininkei, rašytojai Aldonai Ruseckaitei, grafikei Birutei Stančikaitei, dainininkei Gailiūtei Nijolei Tallat-Kelpšaitei, muzikologei Sofijai Jūratei Vyliūtei. Bendra premija taip pat skirta televizijos ir kino menininkams Juozui Javaičiui ir Donatui Bukliui.

Vyriausybės kultūros ir meno premijomis siekiama skatinti Lietuvos, taip pat Pasaulio lietuvių bendruomenės kultūros ir meno kūrėjų, kultūrai ir menui nusipelniusių asmenų veiklą. Kasmet įteikiama 12 premijų, laureatus atrenka Vyriausybės kultūros ir meno premijų komisija.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 m. Premijos dydis siekia 340 bazinių socialinių išmokų dydžių. Premijos gali būti skiriamos pavieniams pretendentams arba pretendentų kolektyvui. Premija, skiriama pretendentų kolektyvui, paskirstoma po lygiai kiekvienam šio kolektyvo nariui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder