Parke - plazdančios jaunųjų menininkų skulptūros

Parke - plazdančios jaunųjų menininkų skulptūros

"Tokias kūrybos akcijas vadinu socialiniu eksperimentu, nes neaišku, ar jos išnyks per naktį, sudegs ar lietus sumerks, o gal stovės mėnesius ir ką nors erzins, stebins, šokiruos", - sakė Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus vadovai apie vakarykštį renginį Skulptūrų parke. Jo 35-mečiui pažymėti įvyko jau trečioji žemės meno akcija "Kit-Kas PARKUI".

"Iš tiesų mes esame taip prie to parko įpratę, kad praeiname, ir kai ko nebepastebime, nebent pamėgtą skulptūrą paglostome. O čia - tokia staigmena, atrakcija: jaunimas sugalvojo gražių idėjų", - sakė praeiviai.

"Mes kuriame "Tunelį" su perspektyva: matysite kvadratus, kurie vėliau susijungia į visumą. Dar reikės padirbėti. Tunelio idėja įdomi, nes jis gali sujungti įvairias mintis į labirintą. Tarkime, dabar yra Skulptūrų parko gimtadienis, o tunelis yra kaip ėjimas į kažką - į šviesą, meną, idėją, šventę", - sakė būsimoji tapytoja Gabija Pyragaitė, dalyvavusi akcijoje su kitais Klaipėdos universiteto Dailės katedros studentais ir tapytoja Irma Leščinskaite.

"Minimaliomis priemonėmis, iš pigiausių medžiagų darome "Lesyklėlę", kur pabersime paukščiams grūdelių, kruopų, žirnelių", - sakė tos pačios katedros studentė Eglė Kontrimienė, prisipažinusi, kad Skulptūrų parkas ją ne tik traukia kaip meno kūrinių santalka, bet vieta miela dar ir todėl, kad ji čia vaikščioja su savo mažyliais. Vaikai labai mėgsta pasėdėti Regimanto Midvikio skulptūroje - balne, jiems neatsibosta žiūrėti į Gintauto Jonkaus skulptūrą "Į kelionę".

"Mes naudosime vandenį savo kuriamam "Šaltiniui", permatomas spalvas. Tai yra gyvybės, pavasario, jaunystės ir veržlumo simbolis. Mums ta mintis tarsi savaime ištryško. O Skulptūrų parkas mums savas, nes mes čia paišome nuo penktos klasės, taigi vos negyvename", - sakė Balsio menų gimnazijos ugdytinė Goda. Skulptoriaus G. Jonkaus prižiūrimi, bet nevaržomi gimnazistai įkūnijo savąją idėją.

"Mums rūpi Klaipėda, rūpi ir Skulptūrų parkas, vaikai stengiasi apie jį kuo daugiau istorijų sužinoti. Mes ne kartą po jį žvalgėmės, ieškodami įkvėpimo, domėjomės čia buvusių kapų istorija. Be to, parke yra buvusių mūsų mokyklos pedagogų - Motiejaus Narbuto ir Gintauto Jonkaus - kūrinių",- sakė Adomo Brako dailės mokyklos mokytoja Rima Baukaitė, kurios mokiniai sugalvojo pastatyti skulptūrinę kompoziciją "Pabudimas". Skulptūros įsikomponuos į mokinių iš vielų nupintus kubus: lapais ištapyti batai, kiti miniatiūriniai kūriniai, specialiai atsinešta žemės, kad praeiviai galėtų pasodinti gėlių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder