Netekome žymios choreografės Tamaros Kalibataitės

Netekome žymios choreografės Tamaros Kalibataitės

Eidama 84-uosius metus mirė viena žymiausių Lietuvos choreografių, liaudies šokėjų Tamara Kalibataitė, praneša lrt.lt.

Kompozitoriaus Jono Švedo ir choreografė Juozo Lingio mokinė T. Kalibataitė buvo ilgametė valstybinio dainų ir šokių ansamblio "Lietuva" solistė, Vilniaus universiteto dainų ir šokių ansamblio šokių kolektyvo vadovė, taip pat Pasaulio lietuvių dainų šventės Ansamblių vakaro bei Šokių dienos baletmeisterė. Su ansambliais gastroliavo Europos ir Azijos šalyse, Australijoje.

T. Kalibataitė visą savo gyvenimą paskyrė liaudies šokiui ir neabejotinai yra viena ryškiausių šio žanro atstovių mūsų šalyje. T. Kalibataitė yra sukūrusi kelias dešimtis šokių, tarp kurių žinomiausi - "Parovėjos suktinė", "Rolenderis", "Leliūnų kadrilis", "Joninių burtai". Visus juos mielai šoka Lietuvos ir užsienio lietuvių kolektyvai. Šie šokiai yra įvertinti aštuoniomis Kultūros ministerijos choreografijos premijomis, o visa kūryba - Juozo Lingio premija.

Už kūrybinę veiklą T. Kalibataitė apdovanota Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino medaliu.

Atsisveikinti su velione bus galima penktadienį nuo 11 val. Vilniaus arkivyskupijos šarvojimo salėje (Paco g. 4). Karstas išnešamas šeštadienį 14 val. Laidotuvės vyks sostinės Viršuliškių kapinėse.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder