"Neregėta Lietuva" pristatyta didžiausioje JAV knygų parodoje "Book Expo America"

"Neregėta Lietuva" pristatyta didžiausioje JAV knygų parodoje "Book Expo America"

Gegužės 25-27 dienomis Niujorke vykusioje didžiausioje JAV knygų parodoje ir mugėje "Book Expo America" pristatyti komunikacijos specialisto Mariaus Jovaišos fotografijų albumai "Neregėta Lietuva" ir "Heavenly Belize".

Albumo autorius, fotografas ir leidyklos "Unseen Pictures" vadovas M. Jovaiša parodoje dirbo kartu su iš Vilniaus atvykusia trijų žmonių komanda. Tris dienas trukusiame renginyje albumas buvo pristatytas JAV leidėjams, knygų platintojams, bibliotekininkams, fotografijos specialistams, žiniasklaidai. Autografų dalijimo sesijos metu ties M. Jovaišos staleliu išsidriekė įspūdinga eilė, visiems norintiems neužteko knygų ir pasirašymui skirto valandos laiko.

2008-ųjų pradžioje lietuvių ir anglų kalbomis išleistas albumas "Neregėta Lietuva" greitai tapo viena iš perkamiausių knygų Lietuvoje. Angliška jo versija "Unseen Lithuania" jau dveji metai parduodama didžiausiame JAV interneto knygyne Amazon.com.

Dabar "Neregėta Lietuva" išspausdinta jau 11 kalbų, tarp jų ir kinų, japonų, švedų, prancūzų.

Šių metų pradžioje išleistas albumas "Heavenly Belize" jau tapo geriausiai parduodama knyga Belize, parduodas beveik visas pirmasis 4000 egzempliorių tiražas, netrukus pasirodys antrasis leidimas.

Pasak M. Jovaišos, dabar jis siekia įžengti į JAV rinką, nors tai labai sudėtinga. "Išgirdę, kad esame nedidelė leidykla, turinti tik keletą leidinių, galimi platintojai iš pradžių net nenori leistis į kalbas, nes jiems tai per smulku. Tačiau pamatę pačius produktus visi ima kalbėti kitaip, nes supranta, jog tai unikalūs projektai, savo segmente iš esmės neturintys konkurencijos. Parodos metu užsimezgė 5-6 rimti kontaktai ir tikiuosi, kad per porą mėnesių išsirinksime platintojus, su kuriais dirbsime JAV rinkoje", - sakė M. Jovaiša.

Į Niujorką M. Jovaiša atvyko tiesiai iš Kubos, kur šiuo metu aktyviai dirba siekdamas gauti leidimus atsivežti specialų lėktuvą, skraidyti, fotografuoti ir išleisti oro fotografijų albumą "Arriba Cuba".

"Puikiai suprantame, kad su albumais apie Lietuvą ir Belizą Amerikos rinkoje esame mažai kam įdomūs, bet jei pavyks sukurti panašią knygą apie Kubą ir sulaukti JAV-Kubos santykių atšilimo, turėsime gerą perspektyvą, nes Amerikoje, kaip ir visame pasaulyje, Kuba yra milžiniškas, populiarus ir viliojantis prekės ženklas. Tikiuosi, kad man pavyks išleisti tokį albumą ir apie Kubą - jei taip atsitiks, Lietuvai tai bus didelė reklama, nes sukurti oro fotografijų knygą apie Kubą dar niekam nepavyko", - sakė M. Jovaiša.

Be Kubos, M. Jovaiša iš oro fotografuoja Italiją ir per 5-6 metus ketina išleisti albumą "Italia Divina" (Dieviškoji Italija).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder