Muzikos terapija ir vanduo

Muzikos terapija ir vanduo

Kovo 22 dieną minima Pasaulinė vandens diena. Nors gali atrodyti keista, tačiau būtent šią dieną visuomenės sveikatos specialistai ragina atrasti muzikos terapiją. Muzikos terapijos užsiėmimai Klaipėdoje rengiami nemokamai, juose 2012 metais apsilankė keli šimtai klaipėdiečių.

“Visiems žinoma, kad žmogaus kūno, kaip ir visos planetos, didžiąją dalį sudaro vanduo. Tai mūsų gyvybės šaltinis. Mokslininkų atrastos unikalios vandens savybės atskleidžia, kad mūsų mintys, jausmai, žodžiai ir muzika veikia vandens molekules. Būtent Pasaulinę vandens dieną kviečiame klaipėdiečius jungtis į muzikos terapijos užsiėmimus. Akivaizdu, kad atpalaiduojanti muzikos terapija gerai veikia mūsų organizme esantį vandenį, o tai gerina mūsų visų sveikatą ir savijautą“, - į muzikos terapijos užsiėmimus kvietė Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biuro specialistas Marius Beivydas.

Muzikos įtaką mūsų organizmo skysčiams ir žmogaus dvasinei ir fizinei savijautai atskleidė japonų atliktas tyrimas. Štai vienas pavyzdžių: priešais muzikos grotuvo stiprintuvą buvo pastatytos kolbos su vandeniu. Vanduo, kuris „klausėsi“ Bethoveno, Mocarto ir Šopeno, struktūrizavosi į gražius, taisyklingos formos su "spinduliais" kristalus. Vanduo, paveiktas sunkiojo roko, priminė baisias sutrūkinėjusias duženas.

„Klaipėdiečiai muzikos terapija gali džiaugtis visiškai nemokamai. Tai gerų emocijų šaltinis, nauja ir nepakartojama patirtis bei puikus būdas išvengti rutinos. Muzikos terapija perkusiniais (mušamaisiais) instrumentais yra puiki priemonė atstatyti jėgas ir dvasinę pusiausvyra po sunkios darbo dienos. Kviečiami visi - muzikuojantys ir neturintys muzikavimo įgūdžių, su savais instrumentais ir jų neturintys. Jei muzikuoji vienas, ar ketini tai daryti - prisijunk, pamušim būgnus drauge. Programa skirta jaunimui ir suaugusiems“, - sakė M. Beivydas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder