Muzikiniame teatro scenoje - jaunimas

Muzikiniame teatro scenoje - jaunimas

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro didžioji scena netrukus pirmąkart bus užleista diplomantams: baleto trupės nariai Ramona Valiūtė ir Mantas Černeckas čia pristatys savo studijų baigiamuosius darbus - du šokio spektaklius.

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Choreografijos katedros penktakursis M. Černeckas į spektaklį "Meilės kava" kviečia sausio 26 d. 18 val., o jo bendramokslė R. Valiūtė sausio 28 d. 18 val. kviečia į spektaklį "Gvido".

M. Černecko darbui judesį, emociją, mintį diktavo populiaraus Kanados atlikėjo Maiklo Bublė muzika. Kurdamas choreografinę kompoziciją Mantas sakosi nejučia pajutęs judesyje, plastikoje atsiradusius asmeninius išgyvenimus, tarsi autobiografijos motyvus.

"Meilės kava" - dviejų žmonių meilės istorija, kurią pasakos pats Mantas ir teatro balerina Aušra Krasauskaitė bei kiti šokėjai.

R. Valiūtė diplominio darbo scenarijų kūrė pagal garsiojo režisieriaus Robo Maršalo miuziklą "Nine" ("Devyni"), taip pat panaudojo ir filmo muziką.

Gvido - pagrindinio personažo vardas. Tai penkiasdešimtmetį perkopęs režisierius, nusiritęs iki kūrybinės krizės, mat jo kūrybos variklis buvo moterys, kurios, deja, jį paliko. Spektaklyje, be Muzikinio teatro šokėjų, dalyvaus ir Klaipėdos bei Mažeikių šokių studijų šokėjai.

Dažniausiai Klaipėdos universiteto choreografijos specialybės studentai diplominius darbus kuria ir pristato gimtuosiuose miestuose, su tenykščiais šokių kolektyvais.

"Neslėpsime svajoję parodyti spektaklius Klaipėdos Muzikiniame teatre, tačiau svajonės buvo tylios. Esame dėkingi šokėjui ir choreografui Aurelijui Liškauskui, kuris pasiūlė jas realizuoti ir mums labai padėjo", - sakė diplomantai, ketinantys ir toliau dirbti teatre bei siekti magistro laipsnio.

KVMT inf.

DEBIUTAS. Muzikinis teatro scenoje savo statytus spektaklius pristatys R. Valiūtė (nuotraukoje) ir M. Černeckas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder