Ministerijoje - Sauliaus Jokužio darbų paroda

Ministerijoje - Sauliaus Jokužio darbų paroda

2014 metų vasario 4 dieną, Pasaulinės kovos su vėžiu dienos proga, Sveikatos apsaugos ministerijoje, 3 a. atidaroma žinomo fotomenininko, spaustuvininko, leidėjo Sauliaus Jokužio fotografijos paroda “Virpesiai”.

Keliolikoje įspūdingo formato fotodrobių – savita technika fotografuoti moters aktai.

Pasak menininko – moteris, jos grožis ir paskirtis šioje žemėje – amžina tema, kuri niekada nebus pažinta iki galo. “Per tuos virpesius – vaiko, tėvo, mylimojo, - stengiuosi parodyti, kad moteris man – paslaptis. Kad joje – be galo daug spalvų. Nors moters mes niekada nesuvoksim – mene ji tik simbolis, vizija - esmė slypi moteryje. Gyvybė ir mirtis, pradžia ir pabaiga,” – sako menininkas.

Surengdamas parodos ekspoziciją Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijoje, Saulius Jokužys prisideda prie pacientų asociacijos Onkologija.lt iniciatyvos – kalbėti apie “tyliuoju žudiku” vadinamo kiaušidžių vėžio problemų viešinimą ir sprendimą.

“Net ir gražiausiame kūne gali apsigyventi liga. Todėl mes turime būti budrūs čia ir dabar. Ir pasirengę tą grožį, tą gyvenimo esmę ir pradžią – moterį – gelbėti. Tai ir norime priminti tiek medicinos, tiek meno kalba,” – sako asociacijos Onkologija.lt vadovė Dalia Bielskytė.

“Kuo daugiau grožio – tuo geriau dirbsime,” – lakoniškai, bet iškalbingai eksponuojamą parodą palaimino ir sveikatos apsaugos ministras V. P. Andriukaitis, parodos atidarymo dieną planuojantis apskrito stalo diskusijoje susitikti su kiaušidžių vėžiu sergančiomis moterimis, jų gydytojais ir aptarti problemas ir galimus jų sprendimo būdus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder