Memelio džiazo klubas gimtadienį atšvęs koncertu

Memelio džiazo klubas gimtadienį atšvęs koncertu

Liepos 1-ąją, sekmadienį, 19 val., Klaipėdos restorane "Kurpiai" (Kurpių g. 1A) žvakutę ant pirmojo gimtadienio torto užpūs uostamiesčio muzikantai ir jų bendraminčiai, prieš metus įsteigę Memelio džiazo klubą.

Šventė - proga dar vienam koncertui: visus metus pajūrio publiką į koncertus kvietę entuziastai vakarui rengia jungtinę muzikinę programą.

Į sceną lips scenos vilkai "JazzWay" su Memelio džiazo klubo prezidentu Steponu Januška priešakyje, gitaristas Eugenijus Jonavičius su bendražygiais, "ska" muzikos projektą pristatys veiklusis saksofonininkas Kęstutis Sova, pasirodys jaunųjų uostamiesčio džiazmenų komanda "Soft &Easy" bei gitaristo Martyno Ąžuolo suburta komanda. Įėjimas į renginį - nemokamas.

Pernai balandį įsteigta ir liepą inauguracijos šventę surengusi visuomeninė organizacija tąkart anonsavo ketinanti per metus Klaipėdoje surengti mažiausiai dešimt koncertų, skirtų pristatyti uostamiesčio džiazo muzikantų kūrybą. Faktinis "derlius" išėjo kur kas solidesnis - anot S. Januškos, įvairiose renginių vietose Klaipėdoje bei Palangoje per metus įvyko iš viso 40 koncertų su Memelio džiazo klubo vėliava, iš jų 15-a išskirtinių - juose skambėjo autorinės klaipėdiečių muzikantų parengtos programos bei svečių pasirodymai.

Anot S. Januškos, Memelio džiazo klubui pavyko sujudinti kiek užsistovėjusius klaipėdiečių muzikantų bendradarbiavimo vandenis.

"Bendravimas tapo intensyvesnis - vis dažniau susitinkama ne tik gatvėje, bet ir scenoje, o tai reiškia, kad siekis paskatinti kūrybinį bendradarbiavimą tampa realybe", - sakė muzikantas, pedagogas bei renginių organizatorius.

Palaikyti bei skatinti kolegas, rengti autorinius bei teminius koncertus Memelio džiazo klubas ketina ir toliau. Planuojama plėtoti ir savas tradicijas: viena iš jų pretenduoja tapti "Jaunimo džiazo maratonas", skirtas kūrybingiems moksleiviams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder