M. Hanekės "Meilė" susišlavė penkias "Cezario" statulėles

M. Hanekės "Meilė" susišlavė penkias "Cezario" statulėles

65-ojo Kanų kino festivalyje "Auksinę palmės šakelę" laimėjęs filmas "Meilė" (Amour), sukurtas Michaelio Hanekės (Michael Haneke), buvo nominuotas prancūzų kino akademijos apdovanojimui "Cezaris" kaip geriausias filmas.

Paryžiuje penktadienio vakare vykusioje ceremonijoje "Meilė" taip pat susišlavė visus pagrindinius apdovanojimus: geriausios aktorės - Emanuelė Riva (Emmanuelle Riva), geriausio aktoriaus - Žanas Luji Trentinjanas (Jean-Louis Trintignant), geriausio režisieriaus ir geriausio scenarijaus - M. Hanekė.

"Kaskart, kai gaunu apdovanojimą, aš visada noriu jį pasidalinti su visa filmo komanda. Aš nepaprastai tai vertinu ir branginu. Esu labai laiminga, kad su manimi dirbo Žanas Luisas Trentinjanas, kad su mums buvo M. Hanekė. Filme vaidinau su labai didele aistra, man labai pasisekė tokią savo gyvenimo akimirką sutikti tokį stebuklą - Michaelį Hanekę, ir rasti siužetą, kuris visus mus jaudintų", - sakė aktorė E. Riva, kuriai sekmadienį sukanka 86-eri.

M. Hanekė negalėjo keliauti į Paryžių, nes jau išvyko į JAV, kur vasario 24 d. bus teikiami "Oskarai". "Meilė" taip pat pretenduoja į "Oskarus" penkiose nominacijose.

Keturis "Cezario" apdovanojimus gavo Žako Odijaros (Jacques Odiyara) filmas "Rūdys ir kaulai" (De rouille et d'os). Nominuota 10 kategorijų Benua Žako (Benoit Jacquot) istorinė drama "Sudie, mano karaliene" (Les adieux la Reine) gavo tris apdovanojimus.

Garbės "Cezario" apdovanojimas už indėlį į pasaulinį kiną atiteko amerikiečių aktoriui Kevinui Kostneriui (Kevin Costner).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder