LRT oskarai - 2013-ųjų "Auksines bitės" - labiausiai to nusipelniusiems

LRT oskarai - 2013-ųjų "Auksines bitės" - labiausiai to nusipelniusiems

Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (LNDT) trečiadienio vakarą "Auksinių bičių", anksčiau vadintų "bitinukais", statulėlėmis buvo apdovanoti ne tik kolegų, bet ir žiūrovų bei klausytojų labiausiai įvertinti LRT projektai ir žmonės.

Į LRT metų projekto titulą pretendavo Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginių transliavimas, jaunosios kartos lietuviškas grupes ir atlikėjus pristatanti tikro garso koncertų serija "LRT Opus Ore" ir portalas LRT.lt. Šioje kategorijoje nugalėtoju tapo "LRT Opus Ore". Iš LRT radijo įrašų studijos LRT OPUS eteryje tiesiogiai koncertavo tokios grupės ir atlikėjai, kaip "Fusedmarc", "Banda Dzeta", "Kurak", "Golden Parazyth", "Without Letters", "Sheep Got Waxed", Alina Orlova, "Keymono", "Insearch", "Ministry of Echology", Leon Somov ir Jazzu, "Mmpsuf". Šiuos koncertus gero garso ir kokybiško vaizdo mėgėjai gali pamatyti per LRT Kultūrą, LRT.LT mediatekoje ir portale "Youtube".

Už nuopelnus ir ilgametį darbą garbės bitinukas įteiktas televizijos režisieriui Vidmantui Bačiuliui, LRT dirbančiam nuo 1970 metų, ir laidai "Gamta - visų namai"(Selemonas Paltanavičius, Adolfas Drungilas, Audronė Šapogaitė, laida nuo 1957 metų).

Geriausia televizijos laida tapo didžiausias Lietuvoje tikro garso projektas "Auksinis balsas", nurungęs laidas "Emigrantai" ir "Laba diena, Lietuva". Tuo tarpu geriausia radijo laida buvo išrinkta faktų, įvykių, nuomonių laida "60 minučių" (vedėjai - Agnė Skamarakaitė ir Deividas Jursevičius).

Staigmenų pateikė geriausio TV žurnalisto, laidų vedėjo titulas. Juo tapo LTV naujienų tarnybos žurnalistas Jevgenijus Bardauskas. J. Bardauskas žurnalistinę veiklą pradėjęs regione, Šiaulių korespondentų punkte, per kelerius metus taip patobulėjo, kad pateko į vieną profesionaliausių ir didžiausių naujienų tarnybų, o čia nevengė iššūkių ir naujų kūrybinių sumanymų. Jaunatviško entuziazmo labai reikėjo ir laidoje "Laba diena, Lietuva", ir net "Savaitėje". J. Bardauskas geriausio televizijos žurnalisto, laidos vedėjo kategorijoje nurungė tokius televizijos vilkus kaip Editą Mildažytę ar Edmundą Jakilaitį.

Geriausio radijo žurnalisto, laidų vedėjo titulą pelnė LRT žurnalistė Aistė Plaipaitė.

Per iškilmingą ceremoniją LNDT buvo nepamiršti ir žmonės, dirbantys už kadro. Geriausio televizijos profesionalo, žmogaus už kadro kategorijoje nugalėjo LRT rekvizito ūkio dalies dirigentė Audronė Pukėnienė, geriausio radijo profesionalo nominacijoje - garso operatorė Regina Verbaitienė.

Interneto lankytojai išrinko 2013-ųjų "Kultūros šviesulį". Juo tapo operos meno propaguotojas medicinos mokslų daktaras Rimgaudas Kazakevičius. Jau daugelį metų jis kolekcionuoja vertingiausius operos įrašus, kuriais dalinasi su visuomene, rengdamas viešus operos vakarus, pristatydamas pasaulio teatrų naujienas.

Daktaras R. Kazakevičius kiekvienam tokiam vakarui pats parengia medžiagą, pristato būsimą spektaklį, pasakoja apie kompozitorius, režisierius, dirigentus, solistus. "Kultūros šviesulio" rinkimus jau šeštąjį kartą inicijavo radijo programos LRT Klasika laida "Ryto allegro".

Kaip ir kasmet metų pabaigoje, LRT radijas renka "Metų žmogų". LRT radijo laida "Ryto garsai" penktadienį paskelbė, kad šiemet juo tapo keliautojas, alpinistas, sveikatingumo renginių organizatorius Algimantas Jucevičius. Jis daugiau nei penkis dešimtmečius rengia masinius "Snaigės" žygius lygumų slidėmis, taip pat pėsčiųjų žygius bei pažintines turiadas į kalnus. A. Jucevičius vadovauja Lietuvos keliautojų sąjungai, asociacijoje "Sportas visiems" dirba generaliniu sekretoriumi. Į jo raginimą sveikatos siekti daugiau judant gamtoje, anot A. Jucevičiaus bendraminčių, yra atsakę dešimtys tūkstančių žmonių. LRT radijo "Metų žmogaus" rinkimai vyko jau dešimtąjį kartą. Pirmasis LRT radijo "Metų žmogus" - Prezidentas Valdas Adamkus.

"Auksinių bičių" apdovanojimai vyko jau 13-ąjį kartą. Šiais metais renginį vedė LRT žurnalistai Ugnė Galadauskaitė ir Andrius Tapinas. Šventės dalyvius sveikino "Eurovizijos" atrankų dalyvės "Pop ladies", atlikėjas Justinas Lapatinskas, "Auksinio balso" dalyvė Karina Krysko, nacionalinio šokių talentų konkurso "Šok!" nugalėtojai - gatvės šokių duetas "LowAir", Radžjašri Rameš akademijos šokėjos.

"Auksinių bičių" apdovanojimų ceremoniją sekmadienį, 21.15 val., galės išvysti ir LRT televizijos žiūrovai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder