Lietuvos ir pasaulio animacijos istorija apžvelgiama Iljos Bereznicko knygoje

Lietuvos ir pasaulio animacijos istorija apžvelgiama Iljos Bereznicko knygoje

Pasirodė animacinio kino režisieriaus Iljos Bereznicko knyga "Animacijos menas", pasakojanti pasaulio ir Lietuvos animacijos istorija nuo jos gimimo iki šių dienų.

Knygoje pateikiama iki šiol neskelbtų detalių apie JAV, Izraelio, Norvegijos ir kitų šalių animacijos kūrėjus bei kompanijas, su kuriomis teko dirbti ir bendrauti autoriui. Tai pirmoji tokios apimties animacijos menui skirta knyga, išleista lietuvių kalba.

Anot knygos autoriaus, rašyti šią knygą paskatino originalių leidinių animacijos tematika stoka.

"Džiugu, kad pastaraisiais metais pasirodė keletas verstinių ir Lietuvos animatorių išleistų knygų. Viliuosi, ir ši ras savo vietą tarp jų. Tobulėjant šiuolaikinėms technologijoms, animacija pasidarė prieinamesnė daugeliui žmonių. Atsirado daugiau savarankiškų filmų studijų ir mokyklų, kuriose pradėta dėstyti animacija", - teigia I. Bereznickas.

Knyga skirta tiek kino profesionalams ir studentams, tiek ir kiekvienam besidominčiajam animacija.

I. Bereznickas 1985 metais baigė režisūrą Maskvoje, vėliau dirbo Lietuvos, Norvegijos, JAV, Izraelio kino studijose, yra daugiau nei dešimties kino filmų autorius, dailininkas, scenaristas, karikatūristas. Režisierius Vilniaus dailės akademijoje dėsto animaciją.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder