Lietuvoje pirmąkart rodomi Sashos Waltz „Kūnai“

Lietuvoje pirmąkart rodomi Sashos Waltz „Kūnai“

Sekmadienį Vilniuje – išskirtinės gastrolės: pasaulinio garso vokiečių choreografės, statančios spektaklius viso pasaulio teatruose, Sashos Waltz ir jos trupės spektaklis „Kūnai“. Tai pirmosios choreografės gastrolės ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Choreografė S. Waltz šeštadienio popietę atvyko į Vilnių ir iškarto pradėjo repeticiją. Sekmadienį Nacionaliniame dramos teatre ji su savo trupe rodys spektaklį „Kūnai“.

Šis spektaklis sukurtas prieš 13 metų. Panašiai tiek laiko prireikė, kad pavyktų spektaklį parodyti Vilniuje, sako šių gastrolių rengėjai – šokio teatras „Aura“ ir Šokio informacijos centras.

„Kūnai“ yra iki šiol populiariausias trupės spektaklis, apkeliavęs per 40 pasaulio šalių ir vaidintas beveik 200 kartų.

Pasak choreografės, „Kūnai“ – tai pirmoji trilogijos dalis, kuriame ji norėjo atskleisti žmogaus kūno sandarą. Antrojoje dalyje „S“ ji kalba apie seksualumą, trečiojoje „Nobody“ – apie tai, kas yra anapus kūno, apie sielą.

„Šis spektaklis – tai fizinio kūno tyrinėjimas, ir aš spektaklyje ieškau tam išraiškos. Ieškau, kaip atskleisti mūsų kūno sistemą, sandarą, skeletą, kraujo sistemą, didžiausią kūno dalį – odą. Čia yra daug aspektų, apie kuriuos kalbu“, – sako S. Waltz.

Nors spektaklyje aktoriai šoka pusnuogiai, choreografė sako, kad ji anaiptol nenorėjusi žvelgti į kūną kaip į erotikos objektą, o kad žiūrovas matytų kiekvieną raumenį, kaulą ir matytų, kaip kūnas juda.

„Norėjau pažvelgti į kūną objektyviai, medicininiu požiūriu, kaip daktarė. Taip, kaip jūs neturite erotinių asociacijų, kai einate pas daktarą, taip ir aš norėjau, kad publika tiesiog žvelgtų kūną be jokių seksualinių asociacijų“, – teigia choreografė.

S. Waltz trupėje – skirtingų šalių šokėjai. Čia šoka ir Virgis Puodžiūnas – šokėjas iš Lietuvos. Šokęs „Auros“ teatre, vėliau mokėsi šokio Jungtinėse Valstijose, o dabar jau keliolika metų yra S. Waltz trupės narys.

„Atranka buvo nemaža. Trys atrankos – kiekvienoj, atrodo, buvo po 500 žmonių. Buvau vienas iš šešių žmonių, kurie papuolė į tą trupę“, – pasakoja šokėjas V. Puodžiūnas.

Spektaklis Nacionaliniame teatre bus vaidinamas sekmadienį ir pirmadienį. Sekmadienį po spektaklio žiūrovai kviečiami susitikti su šokėjais ir choreografe.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder