Lietuviai visame pasaulyje kviečiami giedoti himną

Lietuviai visame pasaulyje kviečiami giedoti himną

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, 21 valandą jau ketvirtą kartą lietuviai visame pasaulyje bus kviečiami giedoti "Tautišką giesmę". Prie šios unikalios tradicijos prisijungia ir "Lietuvos paštas", kuris specialiu spaudu, kviečiančiu giedoti Lietuvos himną, antspauduos ne tik Lietuvoje, bet ir į užsienio šalis siunčiamą korespondenciją.

"Lietuvos pašto" Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovės Rasos Kruopaitės-Lalienės teigimu, įmonei svarbu puoselėti lietuviškumą, todėl ir buvo nuspręsta prisijungti prie šios tradicijos.

"Tikimės, kad užsienyje gyvenantys tautiečiai, gavę laišką su specialiu antspaudu, neliks abejingi ir liepos 6-ąją kartu su viso pasaulio lietuviais sugiedos "Tautišką giesmę", - sakė ji.

Pašto korespondencija specialiu spaudu, kviečiančiu liepos 6-ąją giedoti "Tautišką giesmę", bus antspauduojama birželio 25-30 dienomis penkiuose didžiuosiuose - Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio - centriniuose paštuose.

Apskritimo formos spaudo centre bus užrašas "Lietuvos paštas" kartu su bendrovės logotipu. Aplink jį bus užrašas "Liepos 6 d. 21 valandą", o aplink visą antspaudą bus parašyta "Tautiška giesmė aplink pasaulį".

Skaičiuojama, kad iš viso specialiu spaudu pažymėtus laiškus gaus daugiau kaip 100 tūkst. ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio gyventojų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder