Kultūros ministras pradėjo darbo vizitą Niujorke ir Čikagoje

Kultūros ministras pradėjo darbo vizitą Niujorke ir Čikagoje

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas trečiadienį pradėjo darbo vizitą Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Pirmąją vizito dieną Niujorke A. Gelūnas apsilankė Modernaus meno muziejuje (MoMA), susitiko su kino kūrėju Jonu Meku ir operos soliste, Metropoliteno operos primadona Regina Resnik, Lietuvai padovanojusia savo vyro, dailininko Arbit Blato kolekciją.

Iki sekmadienio truksiančio darbo vizito programoje taip pat numatyti ministro susitikimai su Žydų mokslo instituto YIVO vadovybe bei vykdančiuoju direktoriumi profesoriumi Džonatanu Brentu (Jonathan Brent).

Taip pat A. Gelūnas susitiks su Niujorko lietuvių bendruomenės vadovybe dėl Aušros Vartų bažnyčios likimo ir Niujorke gyvenančiais lietuvių menininkais, praneša Kultūros ministerija.

Penktadienį kultūros ministras lankysis Čikagoje ir Lietuvos garbės konsulų JAV, Kanadoje ir Meksikoje suvažiavime skaitys pranešimą "Lietuvos kultūriniai ryšiai, politika ir planai ateičiai".

Pranešimus taip pat skaitys naujasis Lietuvos kultūros atašė JAV Evaldas Stankevičius, Lietuvos ambasadoriai JAV ir Kanadoje Žygimantas Pavilionis ir Gintė Damušis. Darbo pusryčiuose bus aptarti projektai, skatinantys lietuvių ir žydų ryšius bei abipusį supratimą: iniciatyvos JAV ir Kanadoje. Darbo pietų metu numatyta aptarti meno, kultūros ir paveldo skatinimą.

Ministras dalyvaus ir Lietuvių fondo 50-čio minėjime, susitiks su JAV ir Kanados lietuvių bendruomenės atstovais, lankysis Pasaulio lietuvių centre (Lithuanian World Center, Lemont), Čikagos meno institute (The Art Institute of Chicago), dalyvaus JAV lietuvio Džonio Prunskio rengiamame priėmime ir šv. Mišiose Palaimintojo Jurgio Matulaičio Misijos koplyčioje Lemonte (Čikaga).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder