Kultūros ministerija skatins pažinti romus

Kultūros ministerija skatins pažinti romus

Lietuvoje pradedama įgyvendinti Europos Tarybos kampanija „Dosta!”. ,,Dosta” viename iš romani kalbos dialektų, paplitusių Balkanuose, kur ir buvo inicijuota kampanija, reiškianti „pakaks”, rašoma Kultūros ministerijos pranešime žiniasklaidai.

Europos Tarybos kampanijos „Dosta” tikslas – skatinti pažinti romus, pašalinti kliūtis, kurios atsiranda dėl įsišaknijusių prietarų ir stereotipų.

Nors romai Europoje gyvena nuo XIV a., jie ne visada laikomi pilnaverčiais europiečiais. Daug romų bendruomenių šiandien gyvena sunkiomis sąlygomis, jų dalyvavimas visuomeniniame gyvenime ribotas. Per pastaruosius kelerius metus Europoje buvo pasiektas tam tikras progresas gerinant romų ekonominę ir socialinę padėtį. Tačiau kliūtys, atsirandančios dėl giliai įsišaknijusių prietarų, apsunkina šių pastangų įgyvendinimą. „Dosta!“ reiškia, kad norime užkirsti kelią prietarams ir stereotipams.

Europos Tarybos kampanijos „Dosta!” atidarymo renginiai pirmadienį, minint Tarptautinę romų dieną, vyko Kultūros ministerijoje ir Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder