KU menininkėms - "Auksiniai scenos kryžiai"

KU menininkėms - "Auksiniai scenos kryžiai"

Minint Tarptautinę Teatro dieną už praėjusių metų kūrybinius darbus Klaipėdos universiteto Menų fakulteto dėstytojoms choreografei Agnijai Šeiko ir režisierei Olgai Lapinai įteikti svarbiausi šalies teatralų apdovanojimai - „Auksiniai scenos kryžiai“ ir premijos.

Choreografė Agnija Šeiko 2001 m. įgijo choreografijos bakalauro laipsnį Klaipėdos universiteto Menų fakultete. Šiuo metu Šeiko dėsto Klaipėdos universiteto Choreografijos katedroje, kuria šokio ir tarpdisciplininius projektus, į kuriuos įtraukia ir savo studentus. Be to, ji vadovauja Klaipėdos menininkų grupei „Žuvies akis" ir koordinuoja kasmetinį tarptautinį šiuolaikinių menų festivalį „Plartforma".

Agnija Šeiko įvertinta Šokio meno kategorijoje už spektaklio „Aikštelėje laisvų vietų nėra“ choreografiją („Žuvies akis“).

Režisierė Olga Lapina - Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Režisūros katedros lektorė, studentams dėsto režisūrą ir vaidybą. O. Lapinos spektaklis „Brangusis atrakcionų parko dėde“ įvertintas kaip geriausias praėjusių metų spektaklis vaikams (Valstybinis Vilniaus mažasis teatras – režisierė Olga Lapina ir pagrindinio vaidmens aktorius Edmundas Mikulskis).

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder