Konkurse Portugalijoje - klaipėdietės triumfas

Konkurse Portugalijoje - klaipėdietės triumfas

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro solistė ir Klaipėdos universiteto Menų fakulteto magistrantė Beata Ignatavičiūtė džiaugiasi tarptautinio konkurso laurais. Klaipėdietė vasario pabaigoje Portugalijoje vykusiame tarptautiniame konkurse „XXI a. menas“ pelnė pirmąją vietą atlikimo meno (solistų) kategorijoje.

Kasmet vis kitoje šalyje rengiamame tarptautinio forumo „Muzikinis atlikimas ir pedagogika“ tarptautiniame konkurse „XXI a. menas“ varžosi jaunieji solistai ir instrumentalistai. Šiais metais konkurso organizatoriai jį surengė Madeiros saloje Portugalijoje.

„Tokiuose konkursuose išties smagu ne tik parodyti save, bet ir susipažinti su kitais atlikėjais, išgirsti solistus, turinčius įvairią mokymosi patirtį“, - sako B. Ignatavičiūtė.

Kita vertus, esama ir psichologinių barjerų, kuriuos, anot jos, tenka įveikti: „visgi tai ne koncertas, ir ne egzaminas. Čia neužtenka gerai pasirodyti – reikia pranokti kitus“.

Portugalijoje vykusiame konkurse „XXI a. menas“ dalyvavo jaunieji solistai iš Rusijos, Ukrainos, Kinijos ir Lietuvos. B. Ignatavičiūtė konkursui parengė ir atliko tris kūrinius: Miuzetės valsą iš G. Puccini operos „Bohema“, A. Vlasov „Rūmų fontaną“ bei ištrauką iš F. Bajoro vokalinio ciklo „Sakmių siuita“. Būtent jie solistei pelnė tarptautinio konkurso laimėjimą.Klaipėdos universiteto Menų fakulteto antrojo kurso magistrantę dainavimo moko profesorė Valentina Vadoklienė.

Dvejus metus Klaipėdos muzikinio teatro soliste dirbanti B. Ignatavičiūtė jau spėjo sukurti puokštę ryškių vaidmenų: Kristos Z. Liepinšo muzikinėje dramoje ,,Adata“, Džiuljetos tarptautiniame W.Shakespear`o dramos ,,Romeo ir Džiuljeta“ pastatyme, Jurgos V.Ganelino miuzikle ,,Velnio nuotaka“, Fedoros I. Kalmano operetėje „Misteris X“. Mažieji teatro lankytojai ją gali išvysti muzikinėje pasakoje „Tinginėlių kaimas“, A. Kučinsko „Makaronų operoje“.

Apie konkursą:

Nuo 1994 m. veikianti tarptautinė asociacija „Menas ir edukacija XXI amžiuje“, bendradarbiaudama su kitomis organizacijomis, rengia įvairias meno edukacijos programas: tarptautinius forumus, konkursus, festivalius, meistriškumo kursus. Asociacija yra surengusi festivalius ir meno forumus Lenkijoje, Rusijoje, Graikijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Austrijoje, Danijoje, Švedijoje, Portugalijoje, Suomijoje, Čekijoje, Ispanijoje, Indijoje, Lietuvoje ir kitur.

Nuo 1998 m. drauge su Ukrainos kompozitorių sąjunga asociacija kasmet vis kitoje šalyje organizuoja „Tarptautinę muzikos, pedagogikos ir atlikėjų meistriškumo mokyklą“, taip pat jaunųjų atlikėjų konkursus „XXI amžiaus menas“. Jo laureatams suteikiamos galimybės pasirodyti koncertuose įvairių šalių publikai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder