Konkurse - padėka lietuviškam žodžiui

Konkurse - padėka lietuviškam žodžiui

Klaipėdoje jau aštuntą kartą ruošiamasi tradiciniu tapusiam moksleivių meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursui. Pasak organizatorių, šiemet jis dedikuojamas net kelioms sukaktims.

Kaip ir kiekvienais metais, konkursas, šiemet pavadintas "Lietuviško žodžio šviesoje", vyks gegužės 7-ąją - Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną.

Pasak projekto vadovės Virginijos Kochanskytės, šiais metais moksleiviai kviečiami kartu paminėti Kristijono Donelaičio 300 metų jubiliejų, Vinco Kudirkos laikraščio "Varpas" išleidimo 125-ąsias metines, kartu bus pažymimos ir 110-osios lietuviškos spaudos atgavimo metinės.

"Mokinius akiname skaityti lietuvių poetų, rašytojų kūrybą, remiantis lietuvių kūriniais kurti dainuojamąją poeziją. Laureatų koncerte nusilenksime Donelaičiui, Kudirkai - jiems buvo svarbi ne tik kalba, bet ir tauta, paprasti žmonės", - pasakojo V. Kochanskytė.

Konkurse kviečiami dalyvauti ne tik Klaipėdos miesto, bet ir apskrities mokyklų moksleiviai. Pasak pokalbininkės, savivaldybių švietimo skyriai domisi konkursu, palaiko šią idėją, net skatina mokytojus atkreipti į jį dėmesį.

Anot V. Kochanskytės, visi konkurso dalyviai ir jų mokytojai bus apdovanoti padėkos raštais, o laureatai - pakviesti drauge su profesionaliais atlikėjais dalyvauti Poezijos pavasario renginyje "Lietuviško žodžio šviesoje", vyksiančiame gegužės 15 d.

Konkursą organizuoja bendrovė "Promo Plius", jo partneriai - Klaipėdos universitetas, Klaipėdos apskrities I. Simonaitytės viešoji biblioteka, dienraštis "Vakarų ekspresas".

Informacija

Dalyviai meninio skaitymo ir dainuojamosios poezijos konkursui "Lietuviško žodžio šviesoje" ruošiasi lietuvių rašytojų (iki 3 min.) arba dainuojamosios poezijos (iki 4 min.) kūrinį.
Dalyvių registracija vyksta iki gegužės 3 d. el. paštu [email protected]. Būtina nurodyti moksleivio pavardę, vardą, amžių, kūrinį ir jo autorių, dalyvio mokyklą, mokytoją, telefoną, el. pašto adresą. Išsamesnė informacija tel. 8 618 14506.
Konkursas vyks gegužės 7 d., 13 val., Mažojoje Auloje (Klaipėdos universiteto miestelis, Herkaus Manto g. 84, pastatas su laikrodžio bokštu).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder