Klaipėdos teatralai nominuoti "Padėkos kaukėms"

Klaipėdos teatralai nominuoti "Padėkos kaukėms"

"Padėkos kaukė" - Klaipėdos teatro ir scenos meno apdovanojimas, miestiečių pagarbos ir dėkingumo teatralams ženklas, teikiamas švenčiant Tarptautinę teatro dieną.

"Padėkos kaukėmis" įvertinami Klaipėdoje kuriančių teatralų praėjusių kalendorinių metų pasiekimai bei reikšmingiausi darbai. Apdovanojimų nuostatuose išskirta 15 nominacijų, kurioms kandidatus gali siūlyti teatrai, miestiečiai, apdovanojimų komisijos nariai.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vyriausiosios specialistės Karolinos Paškevičienės, šiais metais buvo gauti 43 siūlymai 10-yje nominacijų. Iš jų vertinimo komisija išrinko pačias aktualiausias 5 nominacijas ir kandidatus gauti "Padėkos kaukę".

Dėl Metų spektaklio nominacijos šiemet varžosi keturi kandidatai: Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro spektaklių "Altorių šešėly" ir "Makaronų opera" kūrybinės grupės, klounų teatro "Dulidu" spektaklio "Arklio Dominyko meilė" kūrybinė grupė ir Klaipėdos dramos teatro spektaklio "Paprastos beprotybės istorijos" kūrybinė grupė.

Keturi menininkai pristatyti Metų scenografo nominacijai. Tai - Angelina Furmaniuk-Savickienė už Klaipėdos lėlių teatro spektaklius "Tamsus debesėlis", "Sapnų pasakėlė - vandenynas", "Sapnų pasakėlė - diena/naktis" scenografiją, Marijus Jacovskis už I. Kalmano operetės "Misteris X" Muzikiniame teatre scenografiją, Laura Liepaitė už Klaipėdos dramos teatro spektaklio "Girti" scenografiją ir Artūras Šimonis už Muzikinio teatro spektaklio vaikams A. Kučinsko "Makaronų opera" scenografiją.

Tapti Metų choreografu šiemet pretenduoja Taurūnas Baužas už spektaklio "Spalio tylėjimas" choreografiją, Aušra Krasauskaitė už spektaklio "Bjaurusis GAGA" (šokio teatras "Padi Dapi Fish") choreografiją ir Aurelijus Liškauskas už jau anksčiau minėto spektaklio "Altorių šešėly" choreografiją.

"Padėkos kauke" apdovanoti už nacionalinės dramaturgijos ir lietuvių autorių kūrybos puoselėjimą siūloma "Apeirono" teatrą už spektaklį "Ištikimieji" (G. Kazlauskaitė), Klaipėdos jaunimo teatrą už spektaklį "Man netinka tavo kostiumas" (M. Nastaravičius) arba Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą už spektaklius "Makaronų opera", "Altorių šešėly" bei "Tinginėlių kaimas" (V. V. Landsbergis).

Už nuopelnus teatro menui "Padėkos kaukei" nominuoti du uostamiesčio kūrėjai - aktorius ir režisierius Benas Šarka ir Klaipėdos dramos teatro aktorė Regina Šaltenytė.

K. Paškevičienė prasitarė, jog šiemet, kaip ir pernai, apdovanojimą numatyta teikti dviem vertinimo komisijos išrinktiems teatro kūrėjams. "Padėkos kaukių" laureatai bus paskelbti kovo 27-ąją Tarptautinei teatro dienai skirtame renginyje.

Nominaciją "Padėkos kaukė" 2005 metais režisieriaus Alvydo Vizgirdos iniciatyva įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius, o vertingą juvelyrinę meno miniatiūrą sukūrė menininkas Vidas Bizauskas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder