Klaipėdos parodų rūmuose - atvirų durų dienos

Klaipėdos parodų rūmuose - atvirų durų dienos

Siekdami paskatinti klaipėdiečius labiau domėtis menu, Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) parodų rūmų vadovai nusprendė grąžinti primirštą tradiciją - nemokamą parodų lankymą ir ekskursijas trečiadieniais.

Nuo praėjusios savaitės kiekvieną trečiadienį, 18 val., suaugusieji laukiami ekskursijose, kurias ves parodų kuratoriai, menotyrininkai - pavyzdžiui, šiandien galėsite išsamiau susipažinti su Rusijos bei Lietuvos projekto "Estetika VS informacija" parodos kūriniais. Be to, kiekvieną trečiadienį jums patogiu metu 11-19 val. rūmuose galite apsilankyti nemokamai.

Anot KKKC direktoriaus Igno Kazakevičiaus, edukaciniai užsiėmimai rengiami viso pasaulio muziejuose ir galerijose, ne išimtis - ir Klaipėda.

"Edukacinė veikla - ne tik lankytojo pritraukimas, bet ir plėtojamas įvadas į meną. Vaikams dažnai siūlomi spalvų pažinimo, kūrybiniai užsiėmimai, o suaugusiesiems įdomiau, kai kuratorius, kaip parodos sumanytojas, pats komentuoja parodos kūrinius", - sumanymą pristatė I. Kazakevičius.

Pasak pokalbininko, dauguma šiuolaikinio meno kūrinių turi koncepcijas, idėjas, kurias žiūrovui reikėtų paaiškinti.

"Tai gali padaryti parodą sumanęs kuratorius, kuris žino, kas lėmė kūrinių pasirinkimą, koks yra pasaulinis meno reiškinių kontekstas", - sakė I. Kazakevičius.

Anot parodų organizatorių, nedidelėje Klaipėdoje meno renginiai nesulaukia tęstinio dėmesio - dažniausiai lankytojai suplūsta į parodų atidarymus, nespėjusieji užsuka po jų, o vėliau visas aktyvumas aprimsta ir srautas išsenka.

"Norėtume ji palaikyti. Be to, atidarymo šurmulyje nelabai spėji nuodugniai viską pristatyti", - paskatas rengtis ekskursijas pastebi KKKC direktorius.

Vykstant dideliems apžvalginiams projektams, ekskursijas ves ne tik kuratoriai bei menotyrininkai, bet ir parodų dalyviai, kad lankytojai galėtų išgirsti įvairias nuomones apie tą patį reiškinį.

Edukaciniai užsiėmimai vaikams (mokami) ir toliau vyks savaitgaliais, jiems būtina išankstinė registracija: tel. 8 (46) 410 054, mob. tel. 8 603 20271, [email protected].

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder