Klaipėdos muzikiniame teatre - šlovingoji "Traviata"

Klaipėdos muzikiniame teatre - šlovingoji "Traviata"

Šeštadienį, gegužės 19 dieną, 18.30 val. klasikinės muzikos gerbėjai Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre turės progą išgirsti šlovingąją G. Verdi operą „Traviata“. Tiesa, šį kartą ji bus kitokia nei įprastai – dvelkianti egzotika ir pietietišku temperamentu. Naujai interpretuoti tragišką pagrindinių veikėjų, Violetos ir Alfredo, meilės istoriją į Klaipėdą atvyko solistai iš saulėtosios Turkijos – Seda Andic ir Derhan Arabaci.

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre šeštadienio vakarą skambėsianti „Traviata“ – bene ryškiausias šių metų tarptautinio Jaunųjų talentų festivalio akcentas. Pagrindinius vaidmenis operoje atliks jauni, gabūs ir charizmatiški solistai, operinio dainavimo įgūdžius lavinantys Turkijos Cukurova Universiteto valstybinėje konservatorijoje. 22-ejų metų tenoras Derhan Arabaci G. Verdi „Traviatoje“ atliks XIX a. Paryžiaus aristokratų šeimos įpėdinio Alfredo vaidmenį. Pora metų vyresnė jo scenos partnerė, sopranas Seda Andic, įsikūnys į Violetą Valeri – Alfredo širdį pavergusią žavingą kurtizanę.

„Šie operos personažai mums gerai pažįstami. „Traviatos“ arijos yra vienos pirmųjų, kurias profesionaliai atlikome konservatorijos scenoje, - pasakojo D. Arabaci.– Tačiau Violetos ir Alfredo santykiai, jų meilė, emocijos yra tokios stiprios ir kartu sudėtingos. Scenoje mes ir mylime vienas kitą, ir nekenčiam, atgaulaujam, galiausiai ji miršta... Tai reikalauja stipraus emocinio pasirengimo. Daug kartų analizavome operos libretą, santykius su kitais personažais, todėl būdami scenoje iš tiesų gyvename tų žmonių gyvenimus.“

Kraštutines emocines patirtis G. Verdi operoje „Traviata“ akcentavo ir S. Andic. Merginos teigimu, Violetos vaidmuo technine ir emocine prasme yra itin sudėtingas. „Operoje Violeta labai emocinga, jautri – tokia, kokia iš tiesų yra Seda. Prieš kelis mėnesius ši opera skambėjo Turkijoje, Cukurova konservatorijoje. Finalinės scenos metu solistams pavyko pravirkdyti visus žiūrovus. Verkėme net ir mes, mokytojai! Šeštadienį turėsime galimybę įvertinti, ar Lietuvos publika tokia pat jautri“, - šmaikštavo Cukurova Universiteto konservatorijos direktorius ir jaunosios solistės mokytojas, profesorius Mustafa Bayik.

Turkijos Cukurova universiteto valstybinės konservatorijos studentai tarptautiniame festyvalyje užsienyje dalyvauja pirmą kartą. S. Andic ir D. Arabaci vaidybos mokytoja prof. Vania Batchvarova galimybę jauniems solistams pasirodyti profesionalaus muzikinio teatro scenoje vertino, kaip neįkainojamą patirtį. „Esame nuoširdžiai dėkingi teatro vadovui Ramūnui Kaubriui ir visai teatro trupei už tokį šiltą sutikimą“, -  sakė Jaunųjų talentų festivalio svečiai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder