Jausmingas itališkas vyrų dainas Klaipėdai dovanos subtilusis "Baltijos gitarų kvartetas"

Jausmingas itališkas vyrų dainas Klaipėdai dovanos subtilusis "Baltijos gitarų kvartetas"

Jausmingas vyrų itališkas dainas Klaipėdai dovanos subtilusis "Baltijos gitarų kvartetas".

Klaipėdos koncertų salėje vasario 10 dieną išsilies italų meilės lyrika. Ją klaipėdiečiams dovanos subtilusis "Baltijos gitarų kvartetas" ir jautraus grožio balsą turintis dainininkas Edmundas Seilius.

Programoje "Ką vyrai žino apie meilę" skambės G. Rossinio, P. Mascagnio, S. Cardillo, E. Tosellio, Ch. Ruebenso, R. Falvo, E. Di Capua, S. D'Esposito, E. D'Curtis, A. Raudonikio ir kitų autorių kūriniai.

Prieš šešerius metus susibūręs jaunų menininkų ansamblis "Baltijos gitarų kvartetas", kurio biografijoje jau gausu pripažinimo ženklų ir laimėjimų konkursuose, nestokoja meninių ambicijų, entuziazmo bei originalių idėjų. Kvarteto nariai groja specialiai jiems pagamintomis ispanų meistro M. Contreraso "10th anniversary" gitaromis. Prakalbintos keturių talentingų muzikantų jos pakeri savo garso grožiu.

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas E. Seilius scenoje jau yra dešimt metų. Sukūręs per dešimt vaidmenų, pelnęs kritikų įvertinimus už puikiais interpretacijas plačiajai publikai jis tapo žinomas populiaraus televizijos projekto "Triumfo arka" dėka.

"Mano tikslas – žmones supažindinti su gyvai atliekama nuostabia muzika, ugdyti skonį ir gebėjimą atsispirti per vieną dieną iškeptų vadinamųjų žvaigždžių spindesiui, atskirti pelus nuo grūdų," – teigia E. Seilius.

Šiuo metu atlikėjas kuria naujus vaidmenis LNOBT, įgyvendina įvairius projektus, repetuoja su ansambliais. Edmundas įsitikinęs, kad "reikia netingėti, nemiegoti, o žengti pirmyn ir viską daryti, skrupulingai planuojant į priekį kiekvieną darbą".

Jau keturis kartus Klaipėdos koncertų salėje savo programas atlikęs "Baltijos gitarų kartetas" iki šiol nepaliko nė vieno abejingo klausytojo. Todėl šis pasirodymas su garsiuoju Lietuvos tenoru Edmundu, tikėtina, pripildys jūsų širdis rafinuota meilės lyrika.

"Kas žmones daro gerus? Meilė, pagarba viskam. Iš šių pradų, manau, atsiranda ir kitos vertybės. Ne veltui Šventajame Rašte parašyta: "Dievas yra meilė". Meilės ir pagarbos niekada nebūna per daug. Ieškau meilės, stengiuosi ją dovanoti kitiems. Koncertuojantysis turi gerbti publiką ir su ja dalytis savo perteikiamais išgyvenimais," – sako vakaro svečias E. Seilius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder