"Jauno teatro dienos" įsibėgėja

"Jauno teatro dienos" įsibėgėja

Šią savaitę startavusį tarptautinį teatrų festivalį "Jauno teatro dienos", Klaipėdoje vykstantį trečią kartą, jo organizatoriai jau vadina ištisu renginių ciklu.

"Šiemet į festivalio programą mes įtraukėme kiną, paskaitas, galimybę diskutuoti su kritikais, teatrologais. Taigi, galima teigti, kad festivalis sėkmingai plečiasi", - kalbėjo Klaipėdos jaunimo teatro aktorius ir vienas iš renginio organizatorių Donatas Stakėnas.

Jis taip pat pabrėžė, kad augantis festivalis iš Klaipėdos universiteto Menų fakulteto persikėlė į "Kultūros fabriką", kuriame žymiai daugiau erdvės tiek žiūrovams, tiek kaip ant mielių kylančiai teatro šventei.

Pagrindinis dėmesys, anot "Jauno teatro dienų" iniciatorių, yra skiriamas jauniems, įdomiems ir originaliems menininkams. Šiųmetė festivalio programa - išties įvairi. Ją sudaro 10 spektaklių, tarp kurių - tarptautinis meno projektas "Trumpets in the Sky", kino režisieriaus Jono Tertelio darbas "Yesmooncan", Auksiniu scenos kryžiumi apdovanotos Karolinos Žernytės vadovaujamos trupės pojūčių spektaklis neregiams "Akmuo vanduo geluonis" ir kiti.

Dėl didelio noro plėsti akiratį šiais metais atsirado trys lietuviškų trumpametražių filmų programos. Vienas ryškesnių kino kūrinių - Karolio Kaupinio darbas "Triukšmadarys", aktyviai keliaujantis po užsienio festivalius. Jame pagrindinį vaidmenį atlieka Jaunimo teatro vadovas Valentinas Masalskis. Galima išskirti ir Austėjos Urbaitės "Etiudą", laimėjusį geriausio studentiško filmo apdovanojimą šių metų "Kino pavasaryje".

Nedera pamiršti ir paskaitų bei diskusijų, kurios taip pat papildys festivalio programą. Pavyzdžiui, šiandien vyks susitikimas su kino kritiku Ryčiu Zemkausku, kviesiančiu diskutuoti apie sovietinio mąstymo likučius šiandieninėje visuomenėje, pavyzdžiu pasitelkiant Vytauto Žalakevičiaus filmą "Niekas nenorėjo mirti".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder