Jau 12-ąjį kartą Klaipėda taps vokalinio džiazo sostine

Jau 12-ąjį kartą Klaipėda taps vokalinio džiazo sostine

Lapkričio 28-30 dienomis uostamiestis kviečia džiazo mėgėjus į 12-ąjį tarptautinį džiazo vokalistų konkursą "Jazz voices".

Šiemet šis Klaipėdos universiteto menų fakulteto džiazo katedros ir viešosios įstaigos "Baltijos renginiai" organizuojamas konkursas vyks Klaipėdos Universiteto mokomojo teatro salėje.

Jo konkursiniai koncertai atviri visiems,kurie neabejingi kūrybingam džiazo jaunimui.

Konkurse panoro dalyvauti 8 šalių jaunieji džiazo dainininkai: Japonijos, Australijos, Rusijos, Estijos, Turkijos, Vengrijos, Ispanijos bei Latvijos.

Juos vertins kompetetinga žiuri, sukaupusi ilgametę patirtį tarptautiniuose džiazo vokalistų konkursuose. Komisijoje garsios ir žinomos ne tik Lietuvoje pavardės Jonas Jučas- Kaunas jazz- prodiuseris, Zigmas Vileikis- Birštono džiazo festivalio meno vadovas, Artūras Novikas- vokalo pedagogas ir vokalo studijos „Jazz land“ įkūrėjas, Skirmantas Sasnauskas – žinomas Lietuvos džiazo muzikantas ir LMTA docentas, Inga Berzina- dainininkė,Rygos muzikos akademijos dėstyttoja bei Rygos Domo katedros choro studijos vadovė. Komisijos pirmininkas Steponas Januška, Klaipėdos Universiteto ir Vytauto Didžiojo Universiteto džiazinio vokalo dėstytojas, docentas, legendinės grupės „Studija“ vokalistas bei tarptautinio džiazo vokalistų konkurso „Jazz voices“ įkūrėjas bei organizatorius.

"Jazz voices" – jau gerai žinomas tarptautiniu mastu konkursas.Kiekvienas sudalyvavęs jame drąsiai šį faktą įrašo į savo muzikinės biografijos aprašymą. Vokalistų konkursas neabejotinai svarbus ir reikšmingas karjeros tramplinas jaunimui, - teigė konkurso rengėjas ir žiuri pirmininkas, Klaipėdos universiteto Instrumentinės muzikos katedros docentas Steponas Januška. - Šis konkursas atveria laureatams kelius į kitas džiazo scenas. Kasmet jame jėgas nori išbandyti vis daugiau dainininkų.Turime šalių, kurių atstovai jau metus į priekį teiraujasi apie galimybę jame sudalyvauti. Klaipėdos džiazo scena tampa labai svarbia net atstovams iš Japonijos ar Australijos".

2013 metų rudenį - buvo surengta "Jazz voices" Nacionalinė atranka, kad Lietuvos atstovai galėtų ilgiau ir nuosekliau rengtis sunkiam išbandymui. Anot S.Januškos, lietuviai optimistiškai nuteikė nacionalinio turo žiuri savo artistiniais sugebėjimais ir sudėtingais kūriniais.

12-ajame "Jazz voices" konkurse Lietuvai atstovaus Ugnė Bakanauskaitė,Eglė Petrošiūtė,Aušra Paliušė ir Jurgita Kričenaitė.

Konkurso pusfinalis įvyks lapkričio 29 dieną 17 val.Finalas - lapkričio 30-ąją, 17 val.

Laureatai bus apdovanoti UAB „Muzikos faktorius“ įsteigtais vertingais muzikiniais prizais. Laureatų laukia ir solidus prizinis fondas 3000 EUR.

"Grand Prix" laimėtojui atiteks 1500 eurų. Be šio prizo numatytos dar trys premijos, du diplomai už geriausią improvizaciją bei laisvąją programą. Žiūrovų išrinks savo favoritą, kuris bus apdovanotas išskirtiniu prizu.

Konkursantams talkins meistriški, patyrę džiazo muzikantai - klavišininkas Arnoldas Jankūnas, saksofonininkas Algis Kilis, kontrabosininkas Vytis Nivinskas ir būgnininkas Darius Rudis.

Vakarais konkursą tęs vokalinio džiazo programos džiazo klube "Kurpiai".

Lapkričio 28-ąją čia koncertuos Tarptautinių konkursų laureatė Raimonda Vaičiūtė su savo grupe „Ačiū Kubu“.

Lapkričio 29ąją džiazo kvintetas „JazzWay“ kuriame muzikuoja žinomi džiazo muzikantai Algis Kilis, Arnoldas Jankūnas, Paulius Stonkus, Mykolas Eiva bei vokalistas Steponas Januška.

Lapkričio 30-osios vakarą konkursą "Kurpiuose" vainikuos "Jazz voices 2014" konkurso apdovanojimo ceremonija bei laureatų koncertas.

Vakaro svečiai legendinio džiazo pianisto Sauliaus Šiaučiulio kvartetas.

"Kviečiu džiazo mėgėjus išjungti televizorių, pasikviesti draugus ir bičiulius ir važiuoti į "Jazz voices" renginius. Ir tegul negasdina jų konkurso pavadinimas-Jų laukia geri, nuostabūs ir kupini talentingų balsų koncertai", - ragino konkurso sumanytojas Steponas Januška.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder