Įvyko knygos "Viską susapnuoti dar kartą" sutiktuvės

Įvyko knygos "Viską susapnuoti dar kartą" sutiktuvės

Ketvirtadienio vakarą Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Gerlacho palėpėje vyko Dariaus Rekio knygos jaunimui „Viską susapnuoti dar kartą“ sutiktuvės.

Renginyje viešėjęs leidyklos „Eglė“ direktorius ir redaktorius Antanas Stanevičius sakė pristatomoje knygoje radęs nemažai fantastiškumo motyvų. A. Stanevičius, kuris prisiminė su knygos autoriumi susipažinęs leidžiant pirmąją D. Rekio knygą, pasveikino jį palinkėdamas kuo didžiausios kūrybinės sėkmės. Leidyklos vadovo nuomone, šią knygą gali skaityti visi – tiek vaikai, tiek ir suaugusieji.

Ir nors tai antroji D. Rekio knyga, pats autorius sako nejaukiai besijaučiantis, išgirdęs, jog yra vadinamas rašytoju. „Jaučiuosi gan nejaukiai, kol kas dar nesu pripratęs prie tokio titulo, kadangi rašymas nėra mano pagrindinis darbas, tai – tik tai pomėgis“ – renginio metu prisipažino knygos autorius, kurį kalbino renginį vedusi Karolina Etnerytė.

„Kai studijavau Pedagogikos fakultete, buvau pirmakursis, lektorius Romualdas Skunčikas kreipėsi į auditoriją, kviesdamas bandyti rašyti vaikams. Ta mintis manyje liko, ir po kurio laiko, kažkurį vakarą negalėjau užmigti, atsikėliau ir parašiau pirmąjį skyrių. O vėliau viskas natūraliai vystėsi ir taip gimė ši knyga“ – prisimindamas kūrybinį kelią kalbėjo knygos autorius D. Rekis.

Darius Rekis sako idėjų specialiai neieškantis. „Idėjų neieškau. Rašau tuomet, kai tos idėjos subręsta manyje, tuomet jas išlieju popieriuje“. D. Rekis norėtų, kad ši knyga skaitytojui pirmiausia keltų emocijas. „Nesvarbu, emocijos bus teigiamos ar neigiamos, svarbiausia, kad ją perskaitęs žmogus neliktų abejingas. Manau, tai kiekvieno rašančiojo tikslas“ – tikisi pristatytos knygos autorius.

Klaipėdos knygos mylėtojų kertelės „Tarp eilučių“ narės skaitė pristatomos knygos ištraukas, autorių sveikino ne tik kertelės vadovė Rita Šneiderienė, bet ir dauguma susirinkusiųjų, viena jų – autoriaus žmona Simona. Viso renginio metu skambėjo Klaipėdos universiteto, kuriame, beje, ir dirba knygos autorius Darius Rekis, kolektyvo „DIA“ atliekamos dainos.

Pasibaigus oficialiai daliai, svečiai buvo pakviesti prie vaišių stalo, o pats autorius mielai bendravo su susirinkusiaisiais, taip pat pasirašė skaitytojams linkėjimus į savo išleistą knygą. Darius Rekis prisipažino jau rašantis trečiąją knygą, tačiau platesnio detalizavimo kol kas neatskleidžia. „Dar tik tai pradėjau trečiąjį skyrių, turiu kažkokią labai nekonkrečią knygos viziją. Kada turėsiu laiko, kad ją užbaigčiau, kol kas neaišku. Tai, manau, artimiausių penkerių metų darbas“ – planuoja trečiąją knygą pradėjęs rašyti D. Rekis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder