Į Klaipėdą grįžta "Džiazo Kalėdos"

Į Klaipėdą grįžta "Džiazo Kalėdos"

Šiemet įsikūręs Memelio džiazo klubas ne tik diegia naujas tradicijas kviesdamas klaipėdiečius į džiazo koncertus, bet ir gaivina gerus, bet nepelnytai pamirštus dalykus. Gruodžio 26-ąją, pirmadienį, 18 val. Klaipėdos koncertų salėje vyks kalėdinis džiazmenų koncertas, kuriame dar prieš dešimtmetį klaipėdiečiai linksmindavosi pagal "Jingle Bells", "Snow Is Falling" ir kitų teminių kūrinių džiazo versijas.

Anuomet kalėdiniu džiazo "baliumi" vadintų muzikos vakarų dalyvis saksofonininkas Algis Kilis prisiminė, kad šventiniai koncertai garsėjo itin šilta atmosfera ir buvo labai populiarūs.

"Tuomet viskas vykdavo salės fojė - kone visi miesto džiazo muzikantai pakaitom grodavo po keletą kūrinių, buvo sustatomi baltomis staltiesėmis dengti staliukai, veikė baras, žmonės bendraudavo ir šokdavo. Būdavo labai jauku. Žinoma, didžiąją programos dalį sudarydavo kalėdinės dainos", - sakė muzikantas, šiuosyk asmeniškai koordinuojantis proginį koncertą.

Renginio scenoje viena kitą keis garsiausios ir gražiausios kalėdinės dainos bei žinomi uostamiesčio kolektyvai: "Maestro", "Tutti-Frutti", "JazzWay", Eugenijaus Jonavičiaus grupė, Deivido Kontrimo grupės, "I_4 Combo", "JazzyTea", "Cappella'A", solistai Kristina Jatautaitė, Raimonda Vaičiūtė, Edita Bodrovaitė, Steponas Januška, A. Kilis, pianistas Marius Sūdžius.

Anot klubo prezidento Stepono Januškos, atgaivinus šią tradiciją tikimasi ne tik sutelkti uostamiesčio muzikantų ir jų klausytojų bendruomenę, bet ir įtraukti į vyksmą jaunąsias džiazo pajėgas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder