Garbės ženklu "Nešk savo šviesą ir tikėk" pagerbiamas aktorius Gediminas Girdvainis

Garbės ženklu "Nešk savo šviesą ir tikėk" pagerbiamas aktorius Gediminas Girdvainis

Kultūros ministerijos garbės ženklu "Nešk savo šviesą ir tikėk" apdovanojamas 70 metų jubiliejų švenčiantis aktorius Gediminas Girdvainis.

Lietuvos teatro, televizijos ir kino aktorius G. Girdvainis, dar studijuodamas tuometinėje Valstybinėje konservatorijoje (dabar Lietuvos muzikos ir teatro akademija), sukūrė vaidmenų Valstybiniame jaunimo teatre, po studijų dirbo Šiaulių dramos teatre, 1971-1994 m. vaidino Valstybiniame jaunimo teatre. Jau du dešimtmečius G. Girdvainis yra Vilniaus valstybinio mažojo teatro aktorius.

G. Girdvainis vaidina Rimo Tumino ir kitų režisierių spektakliuose, yra sukūręs daug įsimintinų, temperamentingų, ryškių komiškų ir tragikomiškų vaidmenų, tarp jų - Avneris Rozentalis R. Tumino spektaklyje "Nusišypsok mums, Viešpatie", Luka Lukičius "Revizoriuje", Čebutykinas R. Tumino spektaklyje "Trys seserys", Šprichas "Maskarade" ir kitų.

Dešimtis vaidmenų G. Girdvainis sukūrė lietuviškame kine - lietuvių režisierių filmuose "Jausmai", "Ave vita", "Herkus Mantas", "Tadas Blinda", "Velnio nuotaka", "Riešutų duona" ir daugelyje kitų, taip pat populiarumo sulaukusiuose televizijos filmuose ir serialuose.

2004 metais už nuopelnus Lietuvos kultūrai ir menui G. Girdvainis apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, 2007 metais aktorius pelnė Vyriausybės kultūros ir meno premiją.

Garbės ženklas "Nešk savo šviesą ir tikėk" aktoriui bus įteiktas antradienį Nacionaliniame dramos teatre po spektaklio "Maskaradas".

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder