Galingas juoko užtaisas apie vyro prigimtį — jau trečią sezoną

Galingas juoko užtaisas apie vyro prigimtį — jau trečią sezoną

Islandijoje, Vokietijoje ir kitose pasaulio šalyse rodytą spektaklį „Tėtis" į Lietuvą atvežė režisierius Juris Rijniekas, labiausiai žinomas kaip „Urvinio žmogaus" režisierius ir vieno aktoriaus komedijos teatro žanro iniciatorius Latvijoje.

Spektaklis TĖTIS — tai paprasto vyro gyvenimo istorija, kuri pakrypsta netikėta linkme sulig šūkiu „Atsargiai, kūdikis!" Gyvenimas — tai virtinė įspėjamųjų ženklų, iš kurių vienas yra vaikas... Nuotaikingoje komedijoje pasakojama apie vyro, besirengiančio tapti tėvu, jausmus, jo gyvenimo filosofiją. Meilė moteriai, vedybos, santykiai šeimoje, nėštumas ir, galų gale, užsimezgusios gyvybės laukimas — visi šie bauginantys, tačiau tuo pat metu labai svarbūs gyvenimo momentai atskleidžiami spektaklio herojaus elgesį ir nuotaiką.

TĖČIO vaidmenį atliekantis Darius Petkevičius sako, kad idealų tėtį „sukonstruoja" vaikai: „Paradoksas, bet vaikai padeda tau gimti kaip tėčiui. Kuo ilgiau tėvystė tęsiasi, tuo daugiau surandi bruožų, kurių anksčiau neturėjai ir kurie iki vaiko gimimo tau atrodė nesuprantami. Tėvystė, kaip ir motinystė, išugdo tam tikrų bruožų, su gero humoro doze.

Moteriški „pletkų" žurnalai ginekologo priimamajame, pilvotos būsimosios mamos „plaukiojimai" seilinukų, barškučių ir kitų vaikiškų atributų jūrose, gimdymas, vystyklų keitimas, vaiko auklėjimo etapai — tarsi radiacija, veikianti pirmiausia — atsakomybę. Tu, kaip koks karys, gini šeimą, vaikus, namus, privalai juos aprūpinti, kažką dėl jų paukoti".

Ši komedija apie vyrus, tačiau mielai žiūrima moterų, vienodai skirta tėvams su „stažu", kurie vis dar didžiuojasi savo nėščiomis moterimis, ir būtinai tiems, kurie apie vaikus ir auklėjimą žino „geriausiai" — tik iš knygų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder