Drobės be poteksčių

Drobės be poteksčių

"Kol kas esu gėlių užkerėta", - sakė tapybos parodos "Vidurvasario spalvos", ketvirtadienį pristatytos Herkaus Manto galerijoje, autorė Dalia Skridailaitė.

"Ši paroda atsirado dėl to, kad gėles matau ir per langą, ir po kojom, ir pati negaliu jų neauginti. Mane žavi laukinukės gėlės, o alpinariumai prie namų primena kapines ir sukelia begalinį liūdesį", - sakė Dalia Skridailaitė. Ji savo erdvę vadina "Kaime pas bobutę".

Autorė pripažįsta, kad jos darbuose neslypi potekstės, juose yra viskas aišku. Gal ir tapytų abstrakcijas, tačiau į jas žiūrima kaip į tapetus. Ir ji nemano, kad abstrakcijomis ką nors pasakytų žmonėms, nes joms reikia turi turėti temą, koncepciją. Kita vertus, ji pasvarsto, kodėl žmonės mėgsta jos paveikslus: gal juos perka kaip interjero akcentą.

Dar jai patinka tapyti teatralizuotas figūrines kompozicijas, bet su jomis rečiausiai išeina į viešumą. Patinka pats švaistymasis rankomis ir teptuku, ekspresija, bet - ne šiurkštumas.

Dalios paklausėme, ar daug laiko skiria pagrindinei savo profesijai - stiklo plastikai ir vitražams. Ji sakė, kad tai - žanras, primenantis juvelyriką, reikalaujantis matematinių paskaičiavimu, projektavimo, o pati turi būti kantri, nes rezultato greit nepamatysi. Dirbinys iš stiklo turi visai kitą paskirtį.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder